Iværksætter gør op med fordom: Du skal ikke arbejde 70 timer om ugen for at få succes

Arbejdsliv
(Foto: Foto: Privat)

Anelise Severinsen er iværksætter og arbejder 20-30 timer om ugen. Det kan man sagtens, uden at det går ud over forretningen. Det handler om at strukturere sin tid og tage den rigtige pris for sit arbejde, siger hun.

Når man hører ordet iværksætter, tænker de fleste på en person, som arbejder 70 timer om ugen og er 100 pct. fokuseret på sin virksomhed - intet andet.

Men ifølge Anelise Severinsen, iværksætter og foredragsholder, behøver det ikke at være sådan. Man kan sagtens opnå succes uden at knokle sig selv halvt ihjel. Det handler om at strukturere sin tid og fokusere på de rigtige opgaver.

Hun arbejder selv 20-30 timer om ugen, og det falder ikke altid i god jord hos andre iværksættere. Hun oplever nogle gange nedladende kommentarer og rullende øjne, når hun fortæller, at hun arbejder mindre end fuld tid. 

- Jeg kan godt få kommentarer som: "Nå, du er nok ugens gæst på kontoret, hø hø," fortæller hun med et grin. 

Når hun holder oplæg for kommende iværksættere, kommer der også en reaktion, når hun fortæller dem, hvor meget tid, hun bruger på sit arbejde.

- Folk hopper nærmest op af stolen og kigger skørt på mig, fortæller hun.

Men hun forstår godt, at det lyder radikalt for nogle, for som iværksætter lærer man på diverse kurser, at man skal arbejde uafbrudt for at få succes, forklarer hun.

- Jeg var selv sådan i starten af mit liv som iværksætter. Det første jeg gjorde, når jeg vågnede kl. 5 var at kigge på min computer, og så blev jeg ellers bare ved indtil kl. 11 om aftenen. Men jeg trivedes ikke i det, glæden ved at have min egen virksomhed forsvandt, fortæller hun. 

Det er vigtigt for hende at understrege, at hun ikke mener, at der er noget galt i at arbejde mange timer, og hun pointerer også, at det kan være nødvendigt i perioder. 

Hun vil blot gøre op med den fordom, at det ikke kan lade sig gøre på andre måder. Hun vil særligt gøre op med den kultur, som gør det smart at have så travlt, at man ikke har tid til andet i sit liv.

- Der findes mange forskellige måder at være iværksætter på, siger hun.

Anelise Severinsen
  • Anelise Severisen er oprindeligt fra Brasilien.
  • Har boet i Danmark i 13 år.
  • Bor i Viborg sammen med sin danske mand og deres to børn.
  • Er stifter af virksomheden StepForward.dk, som hjælper danske virksomheder med deres tilstedeværelse på sociale medier.
UDVID

Vær fokuseret, når du arbejder

Måden Anelise Severinsen har nedjusteret sine arbejdstimer på, er ganske enkelt at strukturere sin tid bedre og få den rigtige pris for sit arbejde.

- Når jeg sidder med min computer mellem 9.00 og 14.00, sidder jeg og arbejder. Ikke noget med at tjekke forældreintra eller købe julegaver, jeg forsøger virkelig at være effektiv, når jeg sidder på mit kontor, fortæller hun.

Hun starter dagen med at lave en liste over de ting, hun skal nå, og så arbejder hun sig gennem punkt for punkt. Det skaber overblik.

Hun bliver heller ikke længere betalt i timer, men i resultater.

- Det handler om at tage lederskab over sin egen forretning og tage den rigtige pris for sit arbejde. Jeg bliver ikke lønnet på timebasis, men på det resultat, jeg skaber for mine kunder, fortæller hun.

Sidst men ikke mindst skal man være realistisk omkring sin tid, forklarer hun. 

- Man skal ikke være tidsoptimist, for så kommer du til at love for meget, og så bliver du ved med at køre i det der hamsterhjul, fortæller hun og fortsætter:

- Vurder den tid du har, vurder dine ambitioner om hvor mange timer, du gerne vil arbejde og så strukturer din tid efter det, afslutter hun.

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald