VORES VALG

SF: Hemmelig behandlingsliste er løgn

Først efter et valg vil det blive offentliggjort, hvilke sygdomme der skal behandles hurtigst.
Privathospitalerne har tjent godt på behandlingsgarantien, og historien om den forgyldning har skaffet Lars Løkke Rasmussen store problemer på halsen. Han var nemlig sundhedsminister, da pengehanerne til den privat sygehussektor blev åbnet.
Privathospitalerne har tjent godt på behandlingsgarantien, og historien om den forgyldning har skaffet Lars Løkke Rasmussen store problemer på halsen. Han var nemlig sundhedsminister, da pengehanerne til den privat sygehussektor blev åbnet. Foto: www.colourbox.com

Gigtpatienter skal bagerst i behandlingskøen, hvis det står til S og SF. Den historie har nyhedsbureauet Ritzau i dag bragt, men det er lodret forkert, fortæller SF's sundhedsordfører, Jonas Dahl.

"Vi har sagt, at vi vil have en differentieret behandlingsgaranti, og vi har sagt, at vi vil have nogle lægefaglige personer til at gennemgå alle behandlingsformer efter valg, så vi har sagkundskabens ord for, hvilke patienter der kan tåle at vente lidt ekstra, så vi kan prioritere kræftpatienter og andre alvorlige sygdomme højere," siger i Jonas Dahl.

Han undrer sig over, at Ritzau i dag bragt en historie om en liste med sygdomme, der skal bagi i køen, for Jonas Dahl mener, listen faktisk har borgerlig oprindelse.

"Det er vist den liste, som regionsformand Carl Holst lavede for noget tid siden," siger SF's sundhedsordfører.

Men hvorvidt listen er rigtig eller forkert, spiller ifølge Det Konservative Folkeparti ikke nogen rolle. For der skal slet ikke differentieres i behandlingstider, siger partiets sundhedsordfører.

"Jeg er ikke enig i, at vi skal ændre på behandlingsgarantien. Og jeg kan smile lidt ved tanken om, at S og SF vil til at gøre det, for før behandlingsgarantien blev indført, var det kun mennesker med rigtigt mange penge, der havde råd til at betale sig foran i køen. Nu er alle danskere garanteret behandling på privathospital efter en måned, hvis de offentlige sygehuse ikke har tid til at behandle," siger Vivi Kier (K).

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.