home a/s Sådan sikrer danskerne sig mod indbrud i julen
Hver 3. dansker frygter for indbrud i hjemmet i julen - se hvilke metoder vi foretrækker for at skræmme tyvene væk
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Julen er også indbrudstyvenes højtid, og det sætter spor hos danskerne. Hver 3. af os er bekymrede for indbrud i hjemmet i juletiden.

Det viser en repræsentativ spørgeundersøgelsen til 2011 personer, som analysevirksomheden YouGov har foretaget for ejendomsmæglerkæden Home.

Her svarer 10 %, at de i 'høj grad' eller 'i meget høj grad' frygter indbrud. 22 % svarer 'i nogen grad'. (se vedhæftede tabeller)

Relationschef Mads Ellegaard fremhæver, at frygten er begrundet for en del af danskernes side. 16 % svarer nemlig, at de inden for de seneste 10 år har oplevet ubudne gæster i enten helårsboligen eller sommerhuset.

"Det er voldsomt ubehageligt at have indbrud, og det er en oplevelse, der kan give ondt i maven mange år efter. Heldigvis har vi siden 2009 set færre og færre indbrud, " siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

Ifølge Danmarks Statistik var der knap 7000 indbrud i 3. kvt. 2017.

22 % siger, at de frygter indbrud 'i mindre grad' og 24 % siger, at de slet ikke frygter indbrud.

Spørgeundersøgelsen fortæller også, hvad vi gør for at forebygge indbrud i julen.

4 % svarer, at de simpelthen bliver hjemme af samme årsag.

Flest - 44 % - lader lyset brænde, musikken spille o.lign., næstflest - 38 % - svarer, at de har aftaler om hjælp fra naboerne. 20 % har alarm og 10 % en vagtsom hund.

10 % tager særlig genstande med sig - værdifulde eller med affektionsværdi. Kun 24 % gør ikke noget særligt.

"Det er en glædelig tendens, at vi ser færre indbrud, men det er fortsat alt for mange, der får en ubehagelig overraskelse når de vender hjem. Vi opfordrer klart folk til, at folk tænker over, hvad de skriver synligt om deres juleplaner eks. på sociale medier, og i det hele taget gør livet så besværligt som muligt for tyvene ved at indbrudssikre deres bolig, " siger Mads Ellegaard.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.