Sådan får du nøgne grene til at blomstre indendørs

Det er næsten for godt til at være sandt, men det er ganske vist, du kan sagtens drive bare grene i blomst allerede nu.
Få et lille stykke tidligt forår ind i stuen.
Få et lille stykke tidligt forår ind i stuen. Foto: SCANPIX arkiv

Af boligstylist Pia Buusmann, ISABELLAS, Aller Media

I januar og februar kan du få selv de tørreste grene til at sætte blomster og blade, hvis du stiller dem i vaser indenfor. Se, hvilke træer og buske der egner sig til drivning om vinteren, og få tips til, hvordan du gør det.

Når du plukker grene til drivning, så pluk rigeligt. Nogle af grenene sætter kun få blade og blomster, så resultatet kan være usikkert. Jo tidligere på året grenene drives, jo længere tid tager det at drive dem frem, og resultatet bliver ikke nær så flot, som hvis grenene drives lidt tættere på naturligt løvspring eller blomstring.

Dette skal du gøre i haven i januar. Se tre gode tips her

Blomster, der har andre farver end hvid, vil desuden springe ud med en blegere farve end normalt.

Disse grene kan bruges:

De grene, som egner sig bedst til drivning, er dem, som naturligt springer tidligt ud, fx forsytia, kirsebærkornel, hassel, pil, birk og stenfrugter som kirsebær, mirabel, fersken, slåen og mandel.

Grene fra bøg, eg, ask, pære, æble og syren kan ikke drives om vinteren.

Sådan slipper du af med edderkopper i dit hjem. Se hvordan her

Sådan gør du:

Giv grenene et skråsnit med en havesaks, og stil dem i vaser eller glas med koldt vand. Ved tidlig drivning skal grene ikke stå for varmt og tørt, mens de vækkes til live. Først når du kan se, at knopperne begynder at svulme, skal de stilles lunt og lyst. Placér glassene i en solrig vindueskarm - gerne over en radiator.

Skift vandet ofte, gerne flere gange om ugen. Når der er kommet blomster og blade på grenene, skal du huske at fjerne de nederste, så der ikke er nogen under vand. Ellers rådner grenene hurtigt.

Få fem bæredygtige tips til 2016 på Isabellas.dk

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.