S: Spred ikke public service på for mange medier

Danmark skal have en stærk public service i DR og TV2, mener Socialdemokratiets kulturordfører, Mogens Jensen.
Socialdemokratiets kulturordfører og næstformand, Mogens Jensen, advarer mod at udtynde public service på for mange medier.
Socialdemokratiets kulturordfører og næstformand, Mogens Jensen, advarer mod at udtynde public service på for mange medier. Foto: Henning Bagger/scanpix//Scanpix

Danmark bør bevare stærke public service-medier som DR og TV2.

Det mener Socialdemokratiets kulturordfører, Mogens Jensen, som er partiets næstformand.

- I et lille land som Danmark, hvor vi er oppe imod store mediegiganter, er det meget vigtigt, at vi har stærke public service-institutioner som DR og TV2. De skal også i fremtiden være stærke brands, mener Mogens Jensen.

Venstre vil skære omkring 400 millioner kroner af DR's budget på 3,7 milliarder licenskroner årligt. Pengene skal bruges til at udvide public service-puljen. Det skriver TV2.

- Vi mener godt, man kan lave public service-indhold for mindre end det, siger Britt Bager, Venstres kultur- og medieordfører.

Næste år forhandler partierne et nyt medieforlig. Det træder i kraft fra 1. januar 2019.

Hvis det står til Venstre, vil mediebrugere i Danmark fremover kunne finde et væld af danskproduceret indhold på en app og en 24-timers tv-kanal kaldet Danflix.

Det skal være en dansk public service-pendant til den populære streamingtjeneste Netflix, som skal finansieres af licensmidler.

Mogens Jensen advarer mod at sprede public service på for mange medier, som man har gjort i New Zealand.

- Her er public service spredt ud på alle mulige aktører. Så folk ikke kan finde indholdet. Nogle steder risikerer man, at det kommer ind bag betalingsmure, mener Mogens Jensen.

- Det har været en dårlig udvikling i New Zealand. Her er der reelt ikke public service tilbage til borgerne. Det vil være trist udvikling, hvis det skulle ske i Danmark.

Vil Socialdemokratiet spare på DR?

- Socialdemokratiet er optaget af, at vi i Danmark har et godt, kvalitativt public service-indhold. I form af nyheder, drama og dokumentar, som danskerne er fælles om at betale for med lige adgang, siger Mogens Jensen.

- Vi er slet ikke interesseret i at reducere dansk radio- og tv-produktion. Men vi er åbne over for at diskutere DR's budget og en udvidelse af public service-puljen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.