S og DF vil sende danske ulve til Frankrig
Står det til S og DF, skal ulven ud af Danmark. Foto: Bax Lindhardt
To af landets største partier vil eksportere ulvene i de danske skove til andre europæiske lande for at undgå angreb på dyr og mennesker.

Ulvene i de danske skove kan stå overfor en flytning af de større.

I hvert fald hvis det står til Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der begge åbner op for en udflytning af danske ulve til andre lande i Europa.  

- Min holdning er, at Danmark ikke er stort nok til at have fritgående ulve. Derfor vil jeg egentlig helst have, at vi får dem eksporteret til lande som Frankrig, der gerne vil have dem, siger Karina Due, dyrevelfærdsordfører i Dansk Folkeparti, til Avisen.dk.

S: Ulven er ikke ufarlig

Karina Due bakkes op af miljøordfører Christian Rabjerg Madsen (S), der peger på, at ulven er ”et toprovdyr”.

- Ulvens tilbagekomst har medført for store gener for mennesker og dyr til, at vi kan ignorere dens tilbagekomst. Så det leder os til den konklusion, at Danmark nok er for lille til at huse ulven, siger Christian Rabjerg Madsen.

- Vi har tidligere set eksempler på ulveangreb mod eksempelvis kondiløbere i Canada, så jeg mener bestemt ikke, at ulven er ufarlig for mennesker, tilføjer han.

Udflytning ikke vejen frem

Zoolog og videnskabelig direktør ved Københavns Zoo, Bengt Holst, vil ikke forholde sig til, hvorvidt en flytning af ulven til Frankrig er ulovlig eller ej. Han påpeger dog, at en udflytning vil være ” i strid med habitatdirektivets ånd”.

- Habitatatdirektivet siger, at man skal passe på fredede dyr i de områder, hvor de findes, og man skal sørge for, at de kan færdes i sammenhængende områder. Det gælder for ulve såvel som for andre fredede dyr. Så det ligger ikke i direktivets ånd, at man pludselig begynder at flytte dyrene over store distancer fra et område af Europa til et andet, siger Bengt Holst. 

Heller ikke hos Liberal Alliance mener man, at en ulve-flytning er vejen frem. Her vil man helst blande sig så lidt i ulvens færden som muligt.

- Ulven er et vildt dyr, der færdes, hvor den vil. Så medmindre den går til angreb på husdyr eller mennesker, skal den have lov til at færdes i fred, siger Carsten Bach, miljøordfører i LA.