Ritt om sit åbne ægteskab: Nye kærester inspirerer
Ritt Bjerregaard og hendes mand Søren Mørch har altid været enige om, at de ville prøve at holde sammen. De har også været enige om, at det er i orden at have en anden kæreste. Foto: SCANPIX arkiv
Næste år kan politiker og forfatter Ritt Bjerregaard fejre guldbryllup med sin mand Søren Mørch. Og det har de en helt særlig opskrift på, hvordan man gør.

Af Dorthe Hygum Sørensen, redigeret af Anne Bruhn Jørgensen, SØNDAG, Aller Media

– Jeg tror, de færreste kan være sammen med et andet menneske i 50 år uden at forelske sig i en anden.

Så ligefrem er udmeldingen fra Ritt Bjerregaard, som næste år har været i det samme ægteskab i 50 år. Et ægteskab, hvor de fra starten af indgik en aftale om, at det var helt okay at have sex med andre end hinanden.

Kendt tv-vært om ægteskab: Vi kalder det et arrangeret ægteskab

Andre kærester

Ritt Bjerregaard og hendes ægtemand Søren Mørch har altid været enige om, at de ville prøve at holde sammen. Samtidig bestemte de sig meget tidligt i deres ægteskab for, at det er i orden at have en anden kæreste. Den eneste betingelse var, at den anden skulle vide besked, sådan de ikke hørte det andetsteds fra.

– Det vil sige, at man får chancen for at lære et andet menneske at kende og måske opdage nye sider af sig selv. Man har lyst til at opleve ting sammen, fordi den anden på en anderledes måde bidrager til det, man oplever. Det giver nogle lykkelige oplevelser, jeg tror, man får kræfter af.

Sonja Oppenhagen: Derfor forlod jeg Klaus Pagh

Vil inspirere

Ritt Bjerregaard er sikker på, at de fleste par i dag tager konsekvensen og går fra hinanden, når de opdager, at de er blevet forelsket i et andet menneske, men hun håber, at hende og hendes mand kan være en inspiration til at tænke alternativt i ægteskabet.

– Måske kan det inspirere andre til at tænke, om de virkelig behøver at blive skilt, fordi de bliver glade for et andet menneske end deres ægtefælle. Man skal jo være indstillet på, at hvis man selv vil have den mulighed, så skal ens partner også have den mulighed.

Få ekspertens råd til et endnu bedre ægteskab her