Restaurant udbrændt: 30 personer evakueret
To gange på få måneder har der været brand i bygningen på Jernbanegade Viborg. Denne gang udbrændte en restaurant. Foto: Google Street View
En knap seks måneder gammel fastfoodrestaurant i Viborg udbrændte fuldstændig natten til tirsdag.

Ingen kom til skade, da fastfood-restauranten Berlin Döner i Jernbanegade i Viborg natten til tirsdag brød i brand og udbrændte fuldstændig.

Det skriver blandt andre TV Midtvest.

Klokken 01.20 kom anmeldelsen om branden, som var så voldsom, at beboerne måtte evakueres.

- 20-30 personer stod på gaden, men de fik lov til at komme retur, da branden var slukket. Ingen kom til skade, siger Lars Even, vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, til TV Midtvest.

Lars Even fortæller til tv-stationen, at slukningsarbejdet er færdigt, og at pizzeriaet er totalt udbrændt.

Ingen af lejlighederne eller de omkringliggende bygninger har taget skade og arbejdet med at finde brandårsagen begynder senere i dag.

Vidne: Der var smæk på

Til Viborg Folkeblad fortæller Theis Bach Nielsen, som bor på den anden side af gaden, at det var ham der anmeldte branden.

- Jeg vågnede og var først bekymret for, at det var hos underboen, der var brand. Så voldsomt var det. Jeg sov med åbent vindue, og den plastikagtige røglugt var meget stærk. Jeg så det kraftige skær af ilden og så ringede jeg 112, fortæller Theis Bach til avisen og tilføjer:

- Der var virkelig smæk på. Brandvæsnet kom efter et par minutter, så det var hurtigt ude. De fik folk ud og begyndte at slukke branden. Jeg trak hurtigt tilbage til min lejlighed igen, da min søn lå og sov, men det så ud til, at folk kom stille og roligt ud.

Anden brand på få måneder

Restauranten har kun eksisteret i et halvt år. Midt i november åbnede Hussein Hussein Berlin Döner, og det er ikke første gang, at der har været brand i bygningen siden Berlin Döner blev åbnet.

Ifølge TV Midtvest satte en 26-årig mand for to en halv måned siden ild til sin egen lejlighed på fjerde sal.