Redaktør: Trumps godkendte indrejseforbud er udvandet
- Præsident Donald Trump vil fremstille det som en kamp, han kæmpede på vegne af det amerikanske folk, siger Anders Agner. Foto: Saul Loeb/arkiv/AFP
USA's højesteret har blåstemplet en udvandet udgave af det indrejseforbud Trump oprindeligt foreslog.

USA's højesteret har godkendt en udvandet udgave af det indrejseforbud, som USA's præsident, Donald Trump, oprindeligt foreslog.

Det siger Anders Agner, der er redaktør på netmediet kongressen.com, efter at højesteret mandag har blåstemplet en midlertidig indførelse af indrejseforbuddet.

- Det er ikke lige så omfattende, som det han i sin tid lagde ud med, men det ændrer ikke på, at det er en sejr for ham.

- Det er noget, hans base vil respondere utroligt godt på. Immigrationspolitik og national sikkerhed står højt på listen over de ting, de går højt op i, siger han.

Indrejseforbuddet blev efter udstedelsen i januar underkendt af flere lavere retsinstanser, hvorefter det blev ændret. I september blev det fornyet i en tredje version med også Nordkorea og Venezuela på listen.

Forbuddet er rettet mod borgere fra i alt otte lande. De første seks i et indrejseforbud fra tidligere på året var Tchad, Iran, Libyen, Somalia, Syrien og Yemen.

En talsmand for Det Hvide Hus, Hogan Gidley, siger, at højesteretsbeslutningen "ikke er en overraskelse".

Trump vil selv udlægge det som en sejr ifølge Anders Agner.

- Han vil fremstille det som en kamp, han kæmpede på vegne af det amerikanske folk, som han nu har vundet og har kunne sinde det ind i sin kommunikationsstrategi, siger han.

Forbuddet er fortsat er under behandling ved lavere retsinstanser.

I højesteretskendelsen mandag siger dommerne dog, at forbuddet kan træde i kraft, mens indrejseforbuddet behandles ved lavere instanser.

Godkendelsen skete med syv stemmer for og to stemmer imod.

/ritzau/