QUIZ: Hvor meget ved du om "Star Wars"-universet?

"The Last Jedi" har premiere onsdag og er den ottende film i "Star Wars"-serien, som går tilbage til 1977.
De to britiske prinser, William og Harry, var tirsdag til premieren på "The Last Jedi" i London.
De to britiske prinser, William og Harry, var tirsdag til premieren på "The Last Jedi" i London. Foto: Pool/Reuters

Den seneste Star Wars-film "The Last Jedi" har tirsdag haft europæisk premiere. Her dukkede de to britiske prinser, William og Harry, op. De to er også med på rollelisten til filmen ifølge flere medier.

"The Last Jedi" er den ottende film i serien. Den udkommer flere årtier efter den første film, der fik premiere tilbage i 1977.

Her kan du teste dig selv i din viden om "Star Wars"-universet.

1. Luke Skywalker er en gennemgående karakter i mange af "Star Wars"-filmene. Hvad hedder hans biologiske forældre?

a: Owen og Beru Lars.

b: Anakin Skywalker og Padmé Amidala.

c: Anakin Skywalker og Leia Organa.

d: Jar Jar Binks og Jabba the Hutt.

2. Hvem sagde de famøse ord, "I find your lack of faith disturbing"?

a: Darth Vader.

b: Han Solo.

c: Boba Fett.

d: Prinsesse Leia.

3. Da Anakin Skywalker bliver til Darth Vader i Episode 3, hvilken skuespiller er da inde bag Darth Vaders maske?

a: Mark Hamill.

b: Ray Park.

c: Hayden Christensen.

d: Ewan McGregor.

4. Hvad hedder Han Solos luftskib?

a: Tusindårsfalken.

b: Dødsstjernen.

c: Blokadeløberen.

d: Naboos Royale Luftskib.

5. Hvad er Han Solos profession i de film, hvor han medvirker?

a: Løjtnant i Imperiets flåde.

b: Dusørjæger.

c: Smugler.

d: Mekaniker.

6. Hvad hedder Samuel L. Jacksons karakter i "Star Wars"-filmene?

a: Qui Gon-Jinn.

b: Grev Dooku.

c: Lando Calrissian.

d: Mace Windu.

7. Mester Yodas særegne talemåde er elsket blandt "Star Wars"-fans. Hvem lagde stemme til den grønne jedimester?

a: Max von Sydow.

b: Frank Oz.

c: George Lucas.

d: Ian McDiarmid.

8. Hvis dna bliver brugt til at skabe klonhæren?

a: Grev Dooku.

b: Jango Fett.

c: Anakin Skywalker.

d: Darth Maul.

9. Hvilken sætning bliver i filmene sagt af både Luke Skywalker, Han Solo, C-3PO, Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker og Prinsesse Leia?

a: "Jeg har en dårlig følelse omkring dette".

b: "Det er en fælde".

c: "Lad wookien vinde".

d: "Vi er her for at redde dig".

10. Det første jeditempel ligger på en planet, hvor Luke Skywalker også har tilbragt mange år af sit liv. Hvad hedder planeten?

a: Naboo.

b: Tatooine.

c: Ahch-To.

d: Kashyyyk.

Svar: 1: b. 2: a. 3: c. 4: a. 5: c. 6: d. 7: b. 8: b. 9: a. 10: c.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.