Putin: Ukraine har afvist nyt fredsforslag

Ukraines præsident har afvist en fredsplan, som Putin foreslog i sidste uge, siger russisk talsmand.
Ruslands præsident, Vladimir Putin, har ifølge en talsmand fået en afvisning fra Ukraines præsident på et nyt fredsforslag. Arkivfoto. (AP Photo/RIA Novosti, Alexei Druzhinin, Presidential Press Service)
Ruslands præsident, Vladimir Putin, har ifølge en talsmand fået en afvisning fra Ukraines præsident på et nyt fredsforslag. Arkivfoto. (AP Photo/RIA Novosti, Alexei Druzhinin, Presidential Press Service) Foto: Alexei Druzhinin/AP

Ruslands præsident, Vladimir Putin, siger at hans ukrainske rival, Petro Porosjenko, har afvist en fredsplan som Putin fremlagde i sidste uge.

Planen indeholdt blandt andet et forslag om en ny, gensidig våbenhvile mellem ukrainske styrker og prorussiske separatister i det sydøstlige Ukraine, siger Putins talsmand, Dmitrij Peskov.

Desuden skulle begge sider ifølge planen trække tungt artilleri tilbage fra frontlinjen.

Peskov siger i en udtalelse til det russiske nyhedsbureau Itar-Tass, at Rusland i de seneste dage har gjort flere forsøg på at mægle i konflikten.

Putin har angiveligt sendt forslaget til fredsplanen i et brev til Porosjenko. Brevet, der er offentliggjort af den russiske tv-station NTV, indeholder forslag om hurtigst muligt at "indstille den gensidige beskydning" og hurtigst muligt trække de tunge våben tilbage.

Der var ikke umiddelbart nogen kommentar fra ukrainske myndigheder.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.
/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.