Putin sender nytårshilsen til Assad og lover ham støtte

Efter melding om tilbagetrækning af soldater lover Ruslands præsident at beskytte Syrien.
Rusland vil også i det nye år forsvare Syriens suverænitet, lover den russiske præsident i en nytårshilsen til præsident Bashar al-Assad.
Rusland vil også i det nye år forsvare Syriens suverænitet, lover den russiske præsident i en nytårshilsen til præsident Bashar al-Assad. Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP

Rusland vil også i det nye år forsvare Syriens suverænitet, lover den russiske præsident i en nytårshilsen til præsident Bashar al-Assad.

Den hilsen kommer, efter at præsident Vladimir Putin tidligere i december fra en militærbase i Syrien meddelte, at Rusland flytter udsendte soldater tilbage til deres faste baser.

Ved samme lejlighed sagde Putin, at russerne vil bevare luftbasen i Hmeimim i provisen Latakia.

Rusland blev med kampfly en meget aktiv aktør i krigen i Syrien fra efteråret 2015.

Det vendte udviklingen for den dengang pressede præsident Assad, som siden har genvundet terræn over hele landet.

Syrien har været plaget af krig i over seks år, og hundredtusindvis af mennesker er dræbt. Millioner er ifølge FN flygtet fra landet.

Den russiske præsident har også sendt hilsner til USA og Tyskland. Begge hilsner går på samarbejdet om internationale konflikter.

Konstruktiv dialog mellem USA og Rusland er nødvendig, hvis de to stormagter skal finde løsninger på internationale konflikter, fremhæver Putin i en nytårshilsen til præsident Donald Trump.

/ritzau/Tass

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.