Prins Joachim om skilsmissen med Alexandra: "Jeg havde den mørkeste periode"

Det var en hård tid for prins Joachim efter skilsmissen fra grevinde Alexandra. Det fortæller prinsen i en ny tv-dokumentar, der vises 3. juledag.
Prins Joachim sætter ord på skilsmissen med grevinde Alexandra.
Prins Joachim sætter ord på skilsmissen med grevinde Alexandra. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix

Det kom som et chok for mange, da prins Joachim og daværende prinsesse Alexandra i september 2004 annoncerede, at de ville lade sig separere med henblik på en senere skilsmisse.

Siden har prins Joachim sjældent forholdt sig til sit tidligere ægteskab med Alexandra, som han har prinserne Nikolai og Felix sammen med. Men nu sætter den 48-årige prins ord på, hvordan han oplevede den første svære tid efter bruddet. Det gør han i tv-dokumentaren ’Den anden prins’, som vises på TV 2 den 27. december.

Her fortæller han blandt andet, at han søgte hjælp og råd hos få gode venner.

- Jeg havde i den mørkeste periode dengang ganske få nære venner, og så stykkede jeg langsomt en verden sammen med deres hjælp, støtte og råd eller venlige tid og lyst til at høre på mig øse ud ad det hele. Det tog mig et par år at begynde at se lidt lysere på tilværelsen, siger prins Joachim i dokumentaren ifølge Se og Hør.

Prins Joachim og nuværende grevinde Alexandra blev skilt den 8. april 2005. Efter skilsmissen fandt grevinde Alexandra sammen med filmfotograf Martin Jørgensen, som hun blev viet med i 2007. Parret blev skilt igen i 2015.

Prins Joachim blev gift med prinsesse Marie i 2008, og de har to fælles børn: Prins Henrik og prinsesse Athena.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.