Prins Charles fuppet
Den engelske prins har haft falske malerier hængende på sin ejendom i Skotland (Foto: Scanpix)
Den engelske tronarving er blevet offer for et historisk svindelnummer

71-årige prins Charles er blevet rodet ind i en kunstskandale af dimensioner, hvor både han og hans velgørenhedsorganisation kaldet The Prince’s Foundation tilsyneladende er blevet taget godt gammeldags ved næsen.

Det drejer sig om tre kunstværker, der hænger på prinsens velgørenhedsorganisationens hovedsæde, Dumfries House i Skotland, der nu viser sig at være forfalskninger begået af den amerikanske kunstner – og dømte kunstforfalsker – Tony Treto. Det skriver det amerikanske magasin People.

Monet, Picasso og Dali

Det er den tidligere dømte kunstforfalsker Tony Treto selv, der påstår, at han har lavet de tre forfalskninger, der ellers burde være malet af de tre berømte kunstnere Monet, Picasso og Dali.

Malerierne er ejet af den tidligere guldforhandler James Stunt, der har lånt dem ud til Dumfries House sammen med en række andre malerier. Indtil skandalen begyndte at rulle, hang der i alt 17 af hans malerier på prinsens ejendom.

The Prince’s Foundation var dog hurtige til at få flyttet forfalskningerne fra de royale gemakker, da der blev sået tvivl om deres ægthed. Samtidig var de hurtige på aftrækkeren til at tage afstand fra hele svindelnummeret.

En talsmand fra organisationen var straks ude at forklare, at hverken han eller prins Charles har haft noget med malerierne at gøre. Hverken udvælgelsen eller verificeringen af deres ægthed har organisationen stået for.

900 millioner kroner værd

Ejeren påstår dog hårdnakket, at malerierne hverken er falske - eller flyttet fra Dumfries House for den sags skyld.

- Ingen af de malerier er blevet leveret tilbage til mig. De er der stadig alle sammen. Ingen af mine billeder er falske, har James Stunt udtalt til den engelske avis Mail on Sunday.

Ifølge det amerikanske magasin fastholder Tony Treto dog både, at han har malet de tre billeder, og at ejeren udmærket er klar over det. Forfalskningerne er forsikret for svimlende 900 millioner kroner.

Prins Charles, der selv maler i sin fritid, har indtil videre ikke selv udtalt sig om fupnummeret.

via Listen To News