Populær TV 2-vært skælder danskere ud: "Det er flovt og pinligt"
Tv-værten Puk Elgaard. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/arkiv
Den populære TV 2-vært Puk Elgaard har fået nok af tonen i debatten på særligt Facebook.

Hun er kendt for sin finurligheder og positive tilgang til at lave tv. Men den positive tilgang fordufter, når den 50-årige TV 2-vært Puk Elgaard, kendt fra ’Go’ Morgen Danmark’, ’Hokus Krokus’ og ’Nybyggerne’, skal sætte ord på det, der foregår de sociale medier.

Hun er nemlig ikke glad for, hvad hun læser. Alt for mange danskere brokker sig, når de sidder foran tastaturet, mener hun. Særligt Facebook-debatter kan få hendes pis i kog.

- Jeg kan ikke overskue, at folk vil diskutere så meget. Det er støj fra ende til anden, og jeg gider det simpelthen ikke. Jeg synes, at der findes en del af befolkningen, som tager boksehandskerne på og går i gang med at nedgøre hinanden, hver gang de ser et opslag. Det er flovt og pinligt, at der er så destruktiv en tone på de sociale medier, som der nogle gange er, og det vil jeg simpelthen ikke være med til, siger Puk Elgaard i et interview med Alt for Damerne.

Selv benytter Puk Elgaard det sociale medie Instagram, hvor hun lægger billeder ud af sig selv i sjove og upolerede situationer. Som en modreaktion til den tendens i tiden, hvor mange føler behov for at dele billeder af deres perfekte liv. Puk Elgaard har flere tusind følgere på Instagram, og hendes konto har nærmest fået kultstatus på grund af hendes sjove påfund.

- Det er en kæmpe befrielse at kunne lade være med at tage sig selv alt for højtideligt, siger hun til Alt for Damerne.