Politisk kommentator: Tommy Ahlers kan blive en skurk
Tommy Ahlers ankommer til sit første gruppemøde hos Venstre torsdag den 3. maj 2018. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Ritzau
Tommy Ahlers går en svær fremtid i møde, når SU-reformen skal gennemføres, mener politisk kommentator Anders Heide Mortensen.

Når den første begejstring over at blive udnævnt til uddannelses- og forskningsminister for erhvervsmanden Tommy Ahlers har lagt sig, vil virkeligheden sætte ind.

Og den er måske ikke så rosenrød endda, for der ligger nogle store udfordringer på uddannelses-området.

Sådan skriver kommunikationsrådgiver og politisk kommentator Anders Heide Mortensen i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Han lykønsker iværksætteren kendt fra tv-programmet 'Løvens Hule' på DR1, men kommer også med en formaning. Han mener, at det kan gå to veje. Enten kan Tommy Ahlers vise sig at være et politisk talent, der opnår stor succes.

- Eller ministerjobbet kan efterlade dig som erhvervsmanden og iværksætteren, der stivnede paralyseret i det lange lys, da spillet på Slotsholmen og op til folketingsvalget tårnede sig op, skriver Anders Heide Mortensen.

SU-reform er en tabersag

Her kommer vi ind til kernen af den politiske kommentators kritik, han er nemlig ikke overbevist om, at Tommy Ahlers ry og rygte kan holde til den tabersag, det er at skulle skære i SU'en.

- Essensen er, at du skal forklare de studerende og universiteterne, at en lavere SU er bedre end den nuværende SU, og at det flugter med en politik om at skabe forudsætninger for, at erhvervslivet kan rekruttere højtuddannede unge. Reformen er lagt ind i regeringsprogrammet, og der er ingen bagdør, afslutter Anders Heide Mortensen.