Politikere vil give børn bedre beskyttelse
Menneskehandel · Red Barnets rapport om handlede børn maner til eftertanke hos politikere. Flere partier vil have anbefalinger med i en ny plan mod menneskehandel

Det er bare ikke godt nok.

Så kontant er udmeldingen fra De Radikale og Enhedslisten efter Red Barnets rapport om børn, der er ofre for menneskehandel i Danmark.

»I dag handler vi uforsvarligt i en række tilfælde, når det handler om børn, og derfor skal vi bruge rapporten til at se på, om vi gør det godt nok. Vi har særlige forpligtelser over for de børn, og vi kan ikke bare smide dem ud af landet,« siger Lone Dybkjær med henvisning til Red Barnets forslag om at undtage de handlede børn fra den såkaldte Dublin II-regel. Den strider ifølge Red Barnet mod FN s Børnekonvention, og herhjemme splitter den politikerne.

Tilbage til bagmanden

Reglen betyder, at et barn, som allerede har været registreret i et andet Dublin II-land, straks bliver sendt tilbage til det land. Hvis barnet, før det kom til Danmark, har været handlet til Frankrig, skal det derfor til Frankrig, og ifølge Red Barnet er det så umuligt at kontrollere, at barnet ikke bliver sendt tilbage til sine bagmænd.

Socialdemokraternes Kirsten Brosbøl vil nu stille spørgsmål til ministeren.

Bedre sikkerhed

»Vi skal have sikkerhed for, at børnene ikke bliver sendt ud af landet, hvis det er uforsvarligt. Rapporten er en faglig vurdering af vores indsats, og nu har vi muligheden for at rette op,« siger Kirsten Brosbøl.

Tom Behnke (K) mener dog ikke, at Dublin II-reglen fejler noget.

»Selvfølgelig skal der tages særligt hensyn til børn, men jeg forstår ikke, hvorfor de børn skulle være specielt bange for at blive sendt til lande som Frankrig, Tyskland eller England. Jeg er sikker på, at de også kan hjælpe børnene der,« siger Tom Behnke.

Line Barfod fra Enhedslisten vil derimod have loven lavet om. »Vi skal sikre os, at vi ikke sender børn nogen som helst steder hen, medmindre vi er sikre på, at vi sender dem til 100 procent trygge kår,« siger hun.

I går var det ikke muligt at få en kommentar fra integrationsminister Rikke Hvilshøj (V).