Politikere holdt fed afskedsfest med cocktailbar og orkester - helt lovligt
Anker Boye (S) var borgmester i Odense, da afskedsfesten blev afholdt. Foto: Claus Fisker/Scanpix
Ankestyrelsen har sagt god for, at Odense Kommune holdt afslutningsfest for byrådet i 2013. Festen kostede 2.362 kr. pr. person.

Det var et brag af en fest, da Odense Kommune i 2013 holdt afsked for det byråd, der havde siddet siden 2010 og skulle udskiftes ved årsskiftet til 2014.

Både politikere og ledsagere var inviteret til festen, der blev holdt i i festsalen på Odense Rådhus. I alt var 55 mennesker med, og det endte med en kuvertpris på 2.362 kr. Men selv om kommunen har erkendt, at regningen var for høj, er der ikke sket noget ulovligt. Det har Ankestyrelsen ifølge fyens.dk netop afgjort.

Ankestyrelsen forholder sig i sin afgørelse ikke til prisen, da Odense Kommune har erkendt, den var høj, og at det ikke vil ske igen.

"På den baggrund finder Ankestyrelsen ikke grundlag for at foretage yderligere i sagen", skriver styrelsen ifølge fyens.dk.

Stadsdirektør i Odense Stefan Birkebjerg Andersen er enig med Ankestyrelsen.

- Jeg er tilfreds med, at Ankestyrelsen har fuldstændig samme konklusion, som vi har i Odense Kommune. Det er fuldstændig som forventet.

- Der er to elementer i den her sag. Det ene er, hvorvidt det er et lovligt kommunalt formål at afholde sådan en afslutning. Og det er det. Det andet er, at det efter min vurdering samlet set blev for dyrt, siger han til fyens.dk.

Flytning af flygel

Det fynske medie fremlægger også regningen for festen. Og den afslører, at det var noget af en fest, der blev sat i værk.

Mad og drikke til de 55 gæster løb op i 38.477 kr. Dertil kom en udgift på 13.877 kr. til cocktailbar. Et syvmands-orkester var hyret til underholdning. Det kostede 24.781,25 kr. Prisen for at flytte et flygel i forbindelse med festen var 4.793,75 kr og endelig var der en udgift til personaletimer på 47.800 kr. Samlet gav det en party-pris på 129.899 kr.

Stadsdirektøren holder fast i, at det var en god idé at holde festen for skatteborgernes penge. Men regningen løb løbsk, da forskellige mennesker havde ansvar for forskellige dele af festen, så det samlede overblik manglede. Det er nu ændret.

- Borgerne skal selvfølgelig være fuldstændig betryggede i, at vi bruger mådehold og sund fornuft, når vi disponerer fællesskabets udgifter, siger Stefan Birkebjerg Andersen.

Det har også betydet, at denne periodes afslutningsfest, der netop er afholdt, landede i et helt andet prisleje. Her var kuvertprisen 815 kr. pr. person.