Politiet tager dna-prøver hos mistænkte bag stenkast
I sagen om stenkast fra broer over Fynske Motorvej har politiet fået omkring 240 henvendelser. 20 af dem går på konkrete personer, og et par stykket har fået taget mundskrab til en dna-prøve. Foto: Sonny Munk Carlsen/arkiv/Scanpix
Bunken af tip om livsfarlige stenkast mod bilister på Fyn vokser. Politiet afhører flere mulige gerningsmænd.

I jagten på en gerningsmand til livsfarlige stenkast mod trafikanter på Fyn er politiet nu i gang med at afhøre flere mistænkte.

Det sker på baggrund af en stribe henvendelser fra borgere, som i flere tilfælde drejer sig om specifikke personer.

- Vi har fået cirka 240 henvendelser, hvoraf 20 går på konkrete personer, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

Han fortæller, at politiet torsdag foreløbigt har afhørt enkelte af de personer, som andre borgere mistænker for at stå bag. I et par tilfælde har politiet fundet anledning til at foretage mundskrab hos den afhørte.

- Det gør vi, hvis vi mener, det er nødvendigt i forhold til at kunne udelukke dem, eller hvis vi mener, at mistanken mod dem er bestyrket, siger Jørgen Andersen.

Det er politiets opfattelse, at det er en serieforbryder, der står bag de livsfarlige stenkast på Fynske Motorvej.

Efterforskningen koncentrerer sig tilsyneladende om Tarup nær Odense.

Meget tyder nemlig på, at gerningsmanden holder til netop her - enten som hyppig gæst eller som bosat i området.

Således stammede den betonsten, som i august 2016 dræbte en tysk kvinde i en bil på motorvejen, sandsynligvis fra Tarup Center.

I september i år blev der fra en anden bro over motorvejen - cirka 200 meter fra det første gerningssted - kastet en 40 kilo tung sten af granit ned mod trafikanter. Heldigvis blev ingen ramt.

Det interessante for politiets efterforskning er imidlertid, at dna-spor fra stenen stemmer overens med spor fra hærværkssager i netop Tarup.

Det er disse spor, som nu kan være med til at fælde en eventuel gerningsmand i forbindelse med et mundskrab.

Også dna fra en dåse snustobak, der blev fundet efter stenkastet i september, vil blive holdt op mod de mundskrab, som politiet nu tager.

/ritzau/