Politiet erkender brøler i sag om drabsforsøg: "Der er sket en fejl"
Sydøstjyllands Politi vil nu have større fokus på at journalisere rigtigt. Foto: Peter Clausen / Ritzau Scanpix
En sag om manddrab endte med at samle støv i flere måneder.

Vi erkender, at der er sket en fejl.

Sådan lyder det fra vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi i en kommentar til Horsens Folkeblads historie om, hvordan en sag om forsøg på manddrab endte med at samle støv i flere måneder.

Politiet erkender, at de begik en fejl, da de journaliserede sagen om forsøg på manddrab som en sag om simpel vold.

En 62-årig mand er netop blevet dømt for forsøg på manddrab på Hybenvej i Horsens, hvor politiet ved en fejl gav sagen et forkert journalnummer - derfor endte sagen med at ligge på en hylde i omkring fire måneders tid, før nogen tog sig af den.

- Den fik ikke det rigtige journalnummer, og ingen var opmærksom på alvorligheden i de henvendelser, vi fik i sagen, siger vicepolitiinspektøren til Horsens Folkeblad.

Politiet giver alle deres sager journalnummer og en såkaldt gerningskode - på den måde kan betjentene se, hvad sagen drejer sig om. Jo værre en forbrydelse, des højere prioritet får den på stationen, og derfor erkender Sydøstjyllands Politi nu fejlen og oplyser til det lokale medie, at de nu vil have større fokus på at journalisere rigtigt.

- Vi skal have større fokus på den rette journalisering i anmeldelsesfasen, så sagen bliver korrekt prioriteret ved modtagelsen i den afdeling, der skal behandle den. Det skal ske ved at udvise rettidig omhu, siger Lars Peter Madsen til Horsens Folkeblad.