Politi undrer sig over brutale alpedrab
Det franske politi arbejder stadig på at finde motivet for det firedobbelte drab i Alperne.

De franske myndigheder har svært ved at finde frem til motivet for de fire brutale drab, der blev begået onsdag i nærheden af Annecy-søen ved de franske alper.

Politiet er søndag mødt talstærkt op ved gerningsstedet for at forsøge at finde frem til, hvad der mere præcist skete, da tre personer fra samme familie blev skudt i deres bil, og en cyklist blev dræbt i nærheden.

- Er det en sindssyg mands gerninger? Var familien det oprindelige mål? Er det muligt, det var cyklisten? Kun arbejde baseret på fakta kan hjælp os med at se tingene i et klarere lys, siger Benoit Vinneman fra fransk politi.

Alle fire ofre blev dræbt af to skud i hovedet. Det har givet yderligere brændstof til spekulationer om, at mordene blev udført af professionelle lejemordere.

Men ifølge Vinneman "vil det være en fejl at fokusere på, at der er tale om bestilt arbejde". Politiet har flere forskellige hypoteser, det arbejder ud fra, fortæller han.

Samtidig prøver man på at kortlægge præcist, hvad familien og cyklisten foretog sig i dagene og timerne op til drabet.

Det kan to mobiltelefoner, som ifølge Sky News er blevet fundet i bilen, måske hjælpe med at finde frem til.

Britisk-irakiske Saad al-Hilli, hans kone Iqbal og det, der sandsynligvis er kvindens mor, blev fundet skudt og dræbt i bilen. Parrets døtre overlevede mirakuløst angrebet.

Den yngste på fire år gemte sig i mere end otte timer under sin mors ben, mens hendes storesøster er lagt i kunstigt koma - hårdt medtaget af skudsår.

Den fireårige pige har siden episoden været i en choktilstand og ventes søndag at blive fløjet tilbage til England efter den ulykkelige ferie i Frankrig.

/ritzau/AFP