Politi finder dna-spor i sager om stenkast fra motorvejsbroer
Fyns Politi mener at have fundet afgørende dna-spor i flere sager om stenkast fra fynske motorvejsbroer. Foto: Bax Lindhardt/arkiv/Scanpix
Dna tyder på, at gerningsmanden til flere stenkast fra motorvejsbroer på Fyn skal findes i en Odense-forstad.

Et sammenfald af dna-spor i sager om stenkast fra broer over Den Fynske Motorvej og en række hærværkssager peger i retning af, at gerningsmanden skal findes i Odense-forstaden Tarup.

Det fortæller efterforskningsleder ved Fyns Politi Per Lydiksen Laursen til Fyens Stiftstidende.

- Vi kan konstatere, at der er dna-profiler på sten, som tilfældige borgere i Tarup har fået kastet ind gennem deres vinduer.

- De stemmer overens med den dna-profil, der er fundet på en stor marksten fra et stenkast på en motorvej i september, siger han.

Politiet mener, at der er tale om fire stenkast begået af den samme person. Det gælder blandt andet det stenkast, som i august 2016 kostede en 33-årig tysk kvinde livet. Hendes 36-årige mand blev svært kvæstet og gjort invalid for altid.

I Tarup har der siden juleaften for to år siden været en lang række tilfælde af hærværk, hvor mindre sten er kastet og brugt til at knuse vinduer hos tilfældige borgere.

I tre hærværkstilfælde har Fyns Politi konstateret den samme dna-profil, som passer til en dna-profil fundet på en 40 kilo tung marksten. Den blev i september i år smidt ned på motorvejen fra en bro på Spedsbjergvej.

En dåse snustobak fundet efter stenkastet ved motorvejsbroen på Spedsbjergvej har også en dna-profil. Den passer ikke til hærværksepisoderne i Tarup, men bekræfter til gengæld politiets efterforskere i, at der kan være tale om to gerningsmænd.

Samme slags snustobak kan købes i blandt andet Tarup Center.

Yderligere er politiet så godt som sikre på, at den betonsten, som blev brugt ved drabet på den tyske kvinde i 2016, stammer fra en byggeplads ved Tarup Center.

- Vi mener, at vi skal finde gerningsmanden i Tarup eller Næsby, siger Per Lydiksen Laursen til Fyens Stiftstidende.

/ritzau/