Personale overraskede kræftpatienter juleaften
Fem patienter på Odense Universitetshospital var for syge til at være hjemme juleaften. Google Street View og Claus Fisker/Scanpix/arkiv
Personalet på kræftafdelingen på Odense Universitetshospital havde i flere måneder forberedt juleaften for de patienter, der var for syge til at være hjemme juleaften.

For de patienter, der var tvunget til at tilbringe juleaften på Afdeling R på Odense Universitetshospitals kræftafdeling, blev aftenen en glædelig overraskelse.

Personalet havde nemlig arrangeret en juleaften med alt, hvad der hører til: middag med steg, rødkål, sovs og kartofler.

Og med hjælp fra en lang række firmaer fik de fem patienter, der var for syge til at tage hjem, en juleaften, hvor der også var tænkt på gaver.

- Enten kan man sige, at det her er frygtelig trist, eller så kan man sige: "Få det bedste ud af det", siger en af de fem patienter, Ingrid Skov til TV 2.

Arrangementet blev modtaget med overraskelse, taknemmelighed og en stor portion glæde:

- Jamen, det gør bare så meget. Selvfølgelig var det jo bedre at være hjemme ved familien. Men når vi nu ikke skal det, så er det her jo rigtig dejligt, siger patienten Tina Carlsson til tv-stationen.

Personalet havde puslet med den hyggelige juleaften i flere måneder, så der var også glæde hos personalet:

- Jeg synes jo, at det er helt fantastisk, at når de nu skal være herude på sygehuset sådan en dag her, så har vi de her fine ting, vi kan give dem, så de bare føler lidt jul, siger sygeplejerske Sandie Christensen.