Lufthavnsarbejderen Finn vil ikke arbejde længere: Regeringens nyeste påfund er "helt godnat"
- Hvis vi skal arbejde et halvt år mere, vil det betyde, at vi skal slæbe 33.000 kufferter ekstra og 550 tons. Det er en sjat, siger Finn Skou Nielsen. Privatfoto.
Tommelfingeren er vendt mod gulvet. Lufthavnsarbejderen og tillidsrepræsentanten Finn Skou Nielsen er ikke spor imponeret over regeringens nye tilbagetrækningsudspil.

Den 55-årige Finn Skou Nielsen, der i 30 år har arbejdet i Københavns Lufthavn, er på ingen måder imponeret over VLAK-regeringens tilbagetrækningsudspil, som blev præsenteret tirsdag eftermiddag.

Regeringen vil blandt andet give mulighed for, at man får udbetalt en højere folkepension, hvis man arbejder længere.

Læs mere om detaljerne i regeringens plan her:

Men det er ikke holdbart, når man har et hårdt fysisk arbejde, mener Finn Skou Nielsen, der før sin ansættelse i lufthaven har arbejdet i flere år i restaurationsbranchen som både tjener og kok.

- Så vil man bare øge uligheden. Det er helt godnat. Det skaber ikke nogen retfærdighed over for dem, der er nedslidte eller har været udsat for en arbejdsskade, siger han til Avisen.dk.

Tusindvis af ekstra kufferter

I dag er han arbejdsmiljørepræsentant og er skånet for det allermest fysiske arbejde med at laste flyene, da han kører traktor og skubber flyene. I perioder må han dog spise smertestillende medikamenter inden en arbejdsdag.

Men han har kollegaer, der dagligt er nødt til at tage medicin for at klare en almindelig arbejdsdag. Og når man er nedslidt som dem, er det ikke lykken at få tilbudt en større pengepose, mener han.

- Det giver ingen mening at sige, at de nedslidte bare skal loves mere pension, så er de ikke nedslidte længere. Der er nogle, der vil blive fristet til at fortsætte, selvom de egentlig burde stoppe, pointerer han.

Indtil sidste søndag var det meningen, at regeringen ville hæve danskernes pensionsalder. Det glæder Finn Skou Nielsen, at det forslag er taget af bordet igen.

- Hvis vi skal arbejde et halvt år mere, vil det betyde, at vi skal slæbe 33.000 kufferter ekstra og 550 tons. Det er en sjat, siger han.

Familien betaler også prisen

Regeringen lægger også op til, at der skal bruges 2,5 milliarder kroner på skattefradrag, så danskerne fremover sparer mere op til pension.

Formålet er at gøre det langt mere attraktivt at indbetale til en pensionsordning.

Men Finn Skou Nielsen ville være mere begejstret, hvis staten brugte 2,5 milliarder på at skabe bedre arbejdsforhold de steder, hvor ansatte bliver slidt ned. Regeringen investerer pengene forkert, fastslår han.

- Den regering har hele tiden et eller andet med, at hvis man bare giver folk nogle penge, så bliver de motiveret. Det gør de selvfølgelig også. De ville jeg også selv gøre. Jeg tænker mere på dem, der ikke er i stand til det.

- Det handler ikke kun om den person, der er nedslidt. Det handler også om den familie, de har derhjemme, som skal leve med en person, der er nedslidt og udgifterne til medicin, siger han.

Dårligt for alle

Ifølge Finn Skou Nielsen gør man kun noget godt, for dem, der har kræfter tilbage, når man lokker med gulerødder.

Og det gavner hverken de nedslidte, produktionen eller resten af samfundet, mener han.

Men der bliver jo talt meget om ældrebyrden. Er vi ikke nødt til at sørge for, at folk bliver længere på arbejdsmarkedet?

- Store dele af de ældre, der er i fremtiden, som har arbejdsmarkedspensioner, vil ikke være en byrde, fordi de skal ikke modtage ekstra tilskud, fordi de har deres arbejdsmarkedspension, siger han.