Pensionister i oprør mod politikere: Der mangler voksne i Folketinget

Jørgen Mikkelsen kan ikke lade være med at blande sig. (Foto: Foto: Privat)

Kommer Borgernes Folkeparti i Folketinget, vil det samarbejde med de partier, der ønsker at give pensionisterne de bedste forhold.

Jørgen Mikkelsens og de 10.000 medlemmer af Facebook-gruppen "Folkepensionisterne svigtes af Folketinget" tålmodighed slap op, da de så udkommet af den nye finanslov, som VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti indgik med udgangen af november.

Finansloven blev en "narresut" for folkepensionisterne, siger 71-årige Jørgen Mikkelsen til TV Østjylland.

Siden har han stiftet Borgernes Folkeparti, og er i gang med at samle de nødvendige godt 20.000 underskrifter, der giver adgang til at stille op til det kommende Folketingsvalg.

Han mener, at der mangler voksne mennesker i Folketinget.

- Det kan jo ikke hjælpe noget, at man har folk i Folketinget, der som erhvervsgrundlag har gået med aviser. Altså ... der er jo ikke noget fra livets skole. Det er jo sådan noget, vi trænger til, siger Jørgen Mikkelsen til tv-stationen.

71-årige Jørgen Mikkelsen er bosiddende i Hou ved Hals i Nordjylland, han er faglig konsulent i fagforeningen Danmarks Frie Fagforening og tidligere helikopter-tekniker.

Hvis det lykkes at indhente de mindst 20.109 underskrifter for at kunne stille op til et folketingsvalg, så stiller Jørgen Mikkelsen selv op - hvis medlemmerne vælger ham.

- Det er mit lod i livet, at jeg ikke kan lade være at blande mig, når jeg ser noget, der ikke er retfærdigt. Pensionisterne har været med til at bygge den velfærdsstat, vi kender, og der er penge til, at de kan få en værdig alderdom, siger han Ekstra Bladet.

Han fortæller til avisen, at Borgernes Folkeparti ikke vil høre til i hverken venstre eller højre side af det politiske spekter, men at partiet vil samarbejde med de partier, der ønsker at give pensionisterne de bedste forhold.

Det første, han vil have gennemført, er som minimum at give 1.000 kroner mere i folkepensionens grundbeløb til de ældre.

Af Facebook-siden fremgår det desuden, at medlemmerne ønsker at gøre grundbeløbet skattefrit, ligesom de mener, at både grundbeløb og tillæg bør reguleres i forhold til den gennemsnitlige lønudvikling på arbejdsmarkedet.