Palæstinenserleder søger arabisk opbakning i Jerusalem-strid
Mandag var der igen palæstinensiske demonstrationer i blandt andet Jerusalems gamle bydel mod USA''s beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. Foto: Ahmad Gharabli/AFP
Mahmoud Abbas og Egyptens præsident understreger vigtigheden af at holde fokus på palæstinensiske rettigheder.

Palæstinensernes leder, Mahmoud Abbas, har mandag fået opbakning fra Egyptens præsident i den aktuelle strid om Jerusalems status.

Abbas har sat fart på bestræbelserne på at samle støtte fra landene i Mellemøsten imod USA's beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

- Vi vil fortsat konsultere vore arabiske brødre, særligt Egypten, Jordan, Saudi-Arabien og resten af de arabiske parter, for at kunne imødegå fremtidige udfordringer, særligt efter det amerikanske skridt, siger Abbas' talsmand, Nabil Abu Rudeineh, til det palæstinensiske nyhedsbureau Wafa.

Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, advarer om, at hvis USA gør alvor af planerne om at rykke sin ambassade til Jerusalem, vil det have en "farlig effekt på fred og stabilitet i regionen".

I en udtalelse fra det egyptiske præsidentskab hedder det, at Abbas og Sisi vil bruge den udbredte afvisning af USA's skridt til fortsat at fastholde palæstinensernes rettigheder.

De arabiske lande har over en bred kam fordømt den amerikanske præsident, Donald Trumps, beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Landene har sagt, at de vil bede FN's Sikkerhedsråd om opbakning til en resolution, der fordømmer det amerikanske skridt.

Abbas' besøg i Kairo er første stop på en rundrejse, der også vil bringe ham til den tyrkiske millionby Istanbul. Her er der onsdag møde i Den Islamiske Samarbejdsorganisation (OIC).

/ritzau/Reuters