OVERBLIK: Se hvad oppositionen savner i finansloven

Der er ringe begejstring at spore i oppositionen, efter at regeringen og DF er blevet enige om finanslov.

Regeringen og Dansk Folkeparti har fredag aften landet en finanslovsaftale.

Der er ikke meget ros til overs for aftalen fra Folketingets øvrige partier. Her er nogle af reaktionerne:

* Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht, mener, at finansloven i virkelighedens verden vil medføre nedskæringer i velfærden i en tid, hvor der kommer flere ældre.

- Det store spørgsmål udestår jo stadig: Hvor mange penge vil regeringen og Dansk Folkeparti bruge på skattelettelser, i årene der kommer?

- Og her er vores anbefaling den samme, som den hele tiden har været. Sørg nu for at der er penge til skoler, sygehuse og ældrepleje, udtaler Benny Engelbrecht i en skriftlig kommentar.

* De Radikales finansordfører, Martin Lidegaard, skriver i en SMS, at der særligt er to ting i aftalen, som han "bliver trist over".

- Først og fremmest fortsætter regeringen og DF med at skære hårdt på vores uddannelser. Gymnasier, erhvervsskoler og forskning står for skud og skal spare på deres indsats.

- Den anden ting er, at finansloven er helt blottet for at gøre noget for klimaet og miljøet, lyder det fra finansordføreren.

* SF's formand, Pia Olsen Dyhr, siger, at regeringen forspilder muligheden for at give velfærden et tiltrængt løft:

- Det er ærgerligt, at de hellere vil have skattelettelser end at styrke vores daginstitutioner, folkeskole og meget mere.

* Alternativets finansordfører, Josephine Fock, er trist over finanslovaftalens store linjer:

- Jeg ærgrer mig over, at man fortsat vil kaste store beløb efter en helt absurd grænsekontrol i stedet for at bruge politiet bedre og klogere. Og jeg bliver modløs over, at flygtninge i Danmark skal holdes som gidsel i denne her aftale.

* Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, mener, at aftalen indeholder asociale sænkelser af skatten, der primært kommer de mere velhavende danskere til gode:

- Skattefritagelsen af arbejdsgiverbetalt telefon og afskaffelsen af udligningsskatten er skatterabatter, der helt entydigt kommer de mere velhavende danskere til gavn. Det er topskattelettelser ind ad bagdøren.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.