OVERBLIK: Regeringens store udflytningsplan

Det bliver først i det nye år, at vi får svar på, hvor flere statslige arbejdspladser skal flyttes hen.

Flere kommuner håbede på en tidlig julegave, når regeringen i december ville afsløre, hvor tusindvis af statslige arbejdspladser i hovedstaden skal flytte hen.

Men ifølge minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) kommer den melding først i det nye år.

Få her et overblik over regeringens store udflytningsplaner:

* I oktober 2015 offentliggjorde V-regeringen planen om udflytning af knap 3900 statslige arbejdspladser.

* Ambitionen er at bringe Danmark bedre i balance ved at flytte en række statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet til provinsen.

* Det vakte voldsom kritik fra flere sider - blandt andet de berørte faggruppers fagforeninger. Flere medarbejdere har da også valgt ikke at flytte med deres job.

* Indtil videre er cirka 2500 af de 3900 arbejdspladser flyttet ud. 23 institutioner er udflyttet, og mere end 25 byer har fået nye statslige arbejdspladser.

* Den gennemsnitlige udgift per arbejdsplads, der udflyttes, er ifølge Erhvervs- og Vækstministeriet cirka 245.000 kroner.

* VLAK-regeringen er ikke færdig med at udflytte statsjob. Regeringen ville efter planen præsentere sit udspil til en ny udflytningsrunde i december. Men dette bliver altså rykket over i det nye år. Ifølge Løkke vil regeringen "igen vil etablere flere tusinde arbejdspladser ude i landet".

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.