OVERBLIK: Her er sagerne om de formodede syrienkrigere
Domstolene har travlt med sager om hvervning hos Islamisk Stat (IS) i Syrien. Onsdag er der rejst ny tiltale.

Anklagemyndigheden har rejst en række sager mod unge, der skal være rejst til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat.

Onsdag oplyser Statsadvokaten i København, at der er rejst tiltale mod yderligere fire unge, to mænd og to kvinder.

Her kan du få et overblik over nogle af de mange sager:

* En tidligere pizzabager fra Ishøj Enes Ciftci, der er tyrkisk statsborger, er idømt fængsel i seks år for to rejser til Syrien. I november 2017 blev han af Højesteret frakendt sin danske indfødsret.

* 22-årige Anis Laraba, der også har statsborgerskab i Algeriet, blev 13. december 2017 idømt fængsel i fem år. Opholdet hos Islamisk Stat varede i ni måneder. Han er også frakendt sit danske statsborgerskab. Dommen er anket til landsretten.

* Det tidligere bandemedlem Ali Malik på 30 år og Alexander Bak på 21 blev 19. december 2017 af Retten på Frederiksberg idømt fængsel i henholdsvis fem år og tre år og seks måneder. Alexander Bak undgik at få frataget sit danske statsborgerskab.

* Retten i Glostrup idømte 9. februar i år den 27-årige Vedat Sariboga fem års fængsel for over to gange i 2013 og 2014 at have ladet sig hverve af IS. Sariboga, der er tyrkisk statsborger, udvises desuden af Danmark for bestandig. Dommen er anket til landsretten.

* Vestre Landsret idømte 16. marts 2018 den 26-årige Hafed Matoussi, der er tunesisk statsborger, tre års fængsel og udvisning for to uger i selskab med IS. Da Retten i Aarhus afsagde dom, undgik han udvisning.

* Den 24-årige Joel Nur med finsk statsborgerskab blev 23. marts 2018 dømt ved Retten i Esbjerg. Han fik fire års fængsel og udvises for bestandigt for at have tilsluttet sig IS.

* Østre Landsret besluttede 24. april 2018 at straffe den 26-årige Adam Johansen med fire års fængsel for fem måneders ophold i Syrien. Ligesom byretten mente landsretten, at Johansen, der også er tunesisk statsborger, kan beholde sit danske pas.

* Onsdag har anklagemyndigheden tiltalt to mænd og to kvinder for at have forsøgt at tilslutte sig Islamisk Stat (IS) i Syrien. Tre af de tiltalte blev anholdt af tyrkisk politi, inden de nåede at rejse ind i Syrien. Den fjerde nåede slet ikke at forlade Danmark, fordi hun havde fået frataget sit pas. Retssagen indledes 7. juni ved Retten i Glostrup.

Kilder: Domme, anklageskrifter, Ritzau.

/ritzau/