OVERBLIK: Drab og partering af Satudarah-rocker
Retten i Glostrup har torsdag idømt 34-årige Darko Petric 16 års fængsel i en drabssag. Rockeren Kevin Joel Andersen blev dræbt med utallige stik og derefter parteret og smidt i en skov. Foto: Robert Vos/arkiv/AFP
Læs her om forløbet i drabssagen, hvor 25-årige Kevin Joel Andersen blev myrdet og parteret.

Retten i Glostrup har torsdag idømt 34-årige Darko Petric 16 års fængsel i en drabssag. Rockeren Kevin Joel Andersen blev dræbt med utallige stik og derefter parteret og smidt i en skov.

Darko Petric og Kevin Joel Andersen havde kendt hinanden gennem fem til otte år. Blandt andet så de indimellem fodbold sammen. Petric har rødder i Montenegro, ligesom Kevin Joel Andersens kæreste.

Ingen af dem var Guds bedste børn. Begge havde domme for blandt andet vold og afpresning på samvittigheden, og Kevin var medlem af rockergruppen Satudarah.

Op til den 29. august i fjor opstod et økonomisk mellemværende mellem dem. Anklagemyndigheden har antydet, at det kunne bunde i en narkogæld, men Darko Petric har sagt, at det drejede sig om et lån til indfrielse af spillegæld.

Retten har valgt at lægge Petrics forklaring til grund for dommen i sagen.

* Den 29. august ankom Kevin Joel og en 21-årig kammerat til Hedeparken i Ballerup, hvor Darko Petric boede. Mødet endte med, at Kevin Joel Andersen blev dræbt.

* Efterfølgende holdt Darko Petric den 21-årig mand indespærret i lejlighedens badeværelse. Her blev han tvunget til at partere liget.

* Den 31. august blev den 21-årige mand meldt savnet. Dagen efter blev Kevin Joel Andersen meldt savnet.

* Den 3. september blev den 21-årige mand sat fri fra sit fangenskab. Han blev kørt til Farum Station. Under den fem dage lange frihedsberøvelse var han blandt andet blevet snittet i mundvigene og hen over halsen.

* Dagen efter, 4. september, kontaktede den 21-årige politiet. Men det var først den 5. september, at det lå fast, at der var tale om en drabssag.

- Her blev Kevin Joel Andersens parterede lig nemlig fundet i en kuffert og Ikea-poser i Vestskoven i Albertslund af en motionscyklist.

* Den 6. september 2016 meldte Darko Petric sig til politiet. Han blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet.

* 24. november 2017 blev sagen indledt ved Retten i Glostrup. Her kom det frem, at Kevin Joel Andersen havde fået 46 snit- eller stiksår - mange af dem i hovedet - og var blevet parteret i fire dele.

* 14. december valgte et enigt nævningeting at idømme Darko Petric 16 års fængsel.

/ritzau/