Otte markante citater vi vil huske Søren Pind for
Søren Pind siger tak for nu i dansk politik. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix / Ritzau
Søren Pind har sagt farvel og tak til dansk politik. Avisen.dk husker ham her gennem otte stærke citater.

Søren Pind er en mand med mange holdninger, og han er ikke bange for at udtrykke dem - nogle gange også i ret bombastiske vendinger. Af samme årsag er han også god for nogle ret markante citater. Her er otte af hans mest markante citater gennem årene indsamlet af Berlingske og TV2.

Om sin opvækst

- Mit politiske virke blev i virkeligheden grundlagt på angst. Jeg voksede op under Den Kolde Krig. Efter den kom AIDS. Vi troede alle sammen, vi skulle dø, hvis vi overhovedet dyrkede sex på nogen som helst måder!

En lidt uheldig sammenligning

- Ekstremismen tager til. Flere og flere mener sig berettiget til at tage sig selv til rette. Optøjerne på Nørrebro. Kirkebesættere. Østerild. Og ekstremismens hidtil mest sataniske fjæs nu i Norge.

Søren Pind kom i modvind, da han sammenlignede danske aktivister med den norske massemorder Anders Behring Breivik. Pind måtte undskylde for kommentaren.

Om offentlighedsloven

- Jeg har altid syntes, at det der åbenhedspjank er vildt overdrevet. Det er vulgært. Det er som om, at man ønsker, at den politiske proces skal foregå i zoologisk have, hvor alle kan følge med.

Søren Pind er tilhænger af den nye offentlighedslov, som har indskrænket journalisters mulighed for at søge aktindsigt.

Om kronprinsens køretur over Storebælt

- Jamen tillykke med dem, der nu fik både PET og Kongehuset til at undskylde. Så har I lighedshipoer været hele raden rundt. Politikere, embedsmænd, kongehus – alle skal nu sige undskyld for at være til. Selv vores statsoverhoved og vores kommende konge skal nu rende rundt og sige »undskyld, undskyld, undskyld«. Hvor patetisk, latterligt, småligt, småskoet, lighedsfascistisk kan det hele egentlig blive? Bvadr!

Da Kronprins Frederik kørte over Storebæltsbroen, som ellers var lukket for alle andre borgere i landet under en storm, måtte Kongehuset undskylde. Det huede ikke Søren Pind.

Ingers kage på Facebook

- Jeg gider ikke at tale dårligt om Inger. Det gør jeg ikke. Jeg kan godt lide hende. Men altså, jeg havde ikke gjort det. Og jeg har givet mine grunde for, hvorfor jeg ikke havde gjort det. Jeg udtrykker mig på en anden måde omkring de der ting.

Søren Pind var ikke enig i måden, Inger Støjberg fejrede stramninger på integrationsområdet med en lagkage på Facebook, men som citatet viser, ville han heller ikke kritisere hende.

Om den hårde tone på Facebook

- Vi har givet landsbytosser og voldspsykopater frit løb iblandt os uden rigtig at tænke over, at det har vi faktisk gjort. I hele den demokratiske glæde, der spredte sig over de sociale medier, har man bare lige glemt, at det også har givet kræfter, som vi overhovedet ikke bryder os om, lejlighed til at samle sig og koncentrere sig.

Søren Pind kan selv finde på at komme med markante udtalelser på sociale medier, men han er alligevel kritisk over for, hvad de sociale medier har gjort ved den offentlige debat.

Om Venstres historie som et landmandsparti

- Folk har den forestilling, at vi nærmest bare åbner gylletanken, kører den ind til København og hælder den i havnen. Det er bare ikke i orden – sådan er det ikke. I Venstre har der altid været et slagsmål mellem den snu bonde og den oplyste bonde. Den ene er ikke nødvendigvis bedre end den anden. Men den oplyste er mere klædelig end den anden.

Om rummeligheden i partiet Venstre 

- Det er ikke fordi, der ikke er højt til loftet i Venstre. Der er bare aldrig nogen, der hopper!

Søren Pind har ikke altid haft det nemt i partiet Venstre, i citatet ovenfor kommenterer han på den, i hans optik, manglende rummelighed i partiet.