Ofre for seksuelle overgreb hjælpes ind på arbejdsmarkedet
Det bliver medarbejderne på Jobigen Viborg, som skal bringe ofrene tættere på arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet. Foto: Jeppe Bøje Nielsen/Ritzau Scanpix (modelfoto) og Google Streetview
Pilotprojekt skal øge livskvaliteten ved at hjælpe ofre for seksuelle overgreb i gang med et arbejde eller en uddannelse. Ansatte skal på kursus.

Et nyt projekt i Viborg Kommune skal hjælpe kvinder, der har været udsat for seksuelle overgreb.

Det skriver Viborg Folkeblad.

Beskæftigelsesudvalget har netop givet grønt lys til et pilotprojekt, som blandt andet skal reducere behovet for støtte fra socialpsykiatrien eksempelvis i form af døgntilbud og bostøtte samt skabe en øget livskvalitet ved at hjælpe ofrene i gang med et arbejde eller en uddannelse, skriver avisen.

Idéen til projektet kommer fra foreningen Kvisten, som tilbyder terapiforløb til personer, som har været udsat for overgreb, og som lider af de psykiske senfølger.

Her siger formand Lisbeth Høstgaard Møller blandt andet:

- Det kan være problematisk at være på en arbejdsplads, hvis man har social angst, er deprimeret eller i det hele taget har det svært, når der stilles krav til en. De problematikker kan overskygge alt andet, og når selvværdet er helt i bund, og selvtilliden det samme, så hjælper det ikke så meget at komme i den ene praktik efter den anden.

Derfor har formand for beskæftigelsesudvalget, Anders Bertel (S), varslet, at det kan komme på tale, at sende nogle af medarbejderne hos Jobigen Viborg på kursus. Jobigen har til formål at bringe ledige borgere tættere på arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet:

- Det er et meget tabubelagt område, så nogle af medarbejderne skal måske uddannes til at tage en samtale om det her ekstremt svære emne. De skal klædes på, så de kan hjælpe borgerne. Meget forskning viser jo, at det fører mange ting med sig senere i livet, hvis man har været udsat for overgreb.

Kvisten håber på, at Randers og Silkeborg Kommuner også vil deltage i pilotprojektet.