Offentligt projekt forsinket i flere år: Direktør får stor bonus
Rasmus Prehn (S) undrer sig over, at direktøren for det omstridte Signalprogram skal have en bonus. Foto: Nikolai Linares/Scanpix/Arkiv
Banedanmark har valgt at udbetale 100.000 i bonus to gange til direktøren, der står bag Signalprogrammet, der er forsinket indtil 2030.

100.000 kroner for en god præstation. 

Så mange penge har direktøren for det forsinkede Signalprogram fået i bonus af Banedanmark. Det skriver DR.

Programmet, der koster flere milliarder, har til hensigt at skifte alle jernbanesignaler i Danmark. Flere gange er det dog blevet forsinket og dyrere, end man først har antaget. Nu står det først til at blive færdigt om 12 år - i 2030.

Men direktøren for programmet har ifølge en aktindsigt, som DR har fået, fået en god sum penge for at passe sit arbejde i 2016.

Det samme fik han, da han stod i spidsen for den nye jernbane mellem Ringsted og København, skriver DR.

Vækker ingen begejstring

Hos Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er man ikke ligefrem imponeret over Banedanmarks præstation, efter de i maj har udbetalt bonus til direktøren.

- Vi ved jo alle sammen, at der har været store problemer i signalprogrammet. At chefen for signalprogrammet så skal have en særlig bonus for performance – altså at han har gjort det godt – det er jeg meget uforstående overfor, siger transportordfører Rasmus Prehn fra Socialdemokratiet til DR.

Kim Christiansen fra DF mener heller ikke, at direktøren fortjener i bonus.

- Vi ser gang på gang direktører få store fratrædelsesgodtgørelser, selvom de har dummet sig i stor stil. Man kan jo sige, at han ikke ligefrem har løst sin opgave. Det, at han ligefrem skal honoreres for det og have ekstra løn, viser, hvor pilråddent det er i Banedanmark, siger han til DR.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) afviser at kommentere på sagen, mens man hos Banedanmark fortæller, at det er et ekstremt kompliceret stykke arbejde, direktøren har udført.