Østrigsk politi: Europa advares om terror
Paris blev den 13. november ramt af det blodige terrorangreb, der dræbte 130 mennesker. Politiets efterforskning viste, at gerningsmændene havde forbindelser til den belgiske hovedstad, Bruxelles, som i flere dage var i alarmberedskab af frygt for, at også denne by skulle rammes. Her holder en soldat vagt i Bruxelles. Foto: Michael Probst/AP
Politiet i Østrig er blevet advaret af en efterretningstjeneste om, at der kan ske terror i Europa før nytår.

Der er udsendt advarsler til hovedstæder i Europa om, at et skudattentat eller et bombeangreb kan finde sted inden nytår.

Det siger det østrigske politi ifølge Reuters.

Advarslen kommer ifølge politiet fra en "venligsindet" efterretningstjeneste, og den har fået politiet i hele Europa til at skærpe sikkerhedsforanstaltningerne, skriver nyhedsbureauet.

- Adskillige mulige attentatmænd er nævnt. Dette er blevet undersøgt, men undersøgelserne har endnu ikke givet konkrete resultater, siger politiet i Østrigs hovedstad, Wien, i en erklæring.

- I dagene op til jul blev advarslen udsendt af en venligsindet efterretningstjeneste til et antal europæiske hovedstæder. Det hedder, at der kan komme et angreb med sprængstof eller skyderi mellem jul og nytår på steder med mange mennesker, står der videre i erklæringen.

Politiet beder på denne baggrund østrigerne om at udvise forståelse for, at der etableres flere sikkerhedskontroller.

Advarslen kommer seks uger efter det store terrorangreb i den franske hovedstad, Paris, da et angreb, som Islamisk Stat (IS) har taget skylden for, kostede 130 mennesker livet.

Her angreb terrorister både med skydevåben og selvmordsbomber.

En talsmand for indenrigsministeriet i Tyskland siger, at ministeriet af operationelle årsager ikke kommenterer specifikke situationer.

/ritzau/Reuters