Østriger stopper Nadals vilde stime af grussejre
Rafael Nadal måtte skuffe sine fans i Madrid, da han led sit første nederlag på grus i næsten et år fredag. Her tabte Nadal i kvartfinalen i Madrid Masters til Dominic Thiem. Foto: Sergio Perez/Reuters
Dominic Thiem leverede en stor overraskelse, da han sendte Rafael Nadal ud af Madrid Masters i kvartfinalen.

Fredag blev der sat en stopper for Rafael Nadals imponerende stribe af tennissejre på grus.

Det skete i Madrid Masters, hvor Nadal i kvartfinalen tabte til Dominic Thiem.

Østrigeren vandt kvartfinaleopgøret 7-5, 6-3, og dermed led Nadal sit første nederlag på grus i næsten et år.

Senest Nadal tabte på underlaget var ved Italian Open 19. maj i fjor, og dengang var det også Dominic Thiem, der påførte Nadal nederlaget.

- Jeg var ikke god nok i dag. Han spillede bedre end mig, og mere er der ikke i det. Nogle dage spiller man ikke så godt, som man ønsker, og når det sker, så er det også fordi, at din modstander spiller godt, siger Nadal efter nederlaget ifølge Reuters.

Østrigerens sejr fredag betyder, at Nadal mister førstepladsen på verdensranglisten, når den opgøres igen den kommende mandag.

Her vil Roger Federer i stedet generobre førstepladsen.

Nederlaget var lidt af en overraskelse, når man tager Nadals grusform i øjeblikket i betragtning.

Den 31-årige spanier vandt senest grusturneringerne i Monte Carlo og Barcelona, og det var i begges tilfælde 11. gang, at Nadal triumferede i turneringerne.

Torsdag satte Nadal så en imponerende rekord, da han sikrede pladsen i kvartfinalen ved at besejre argentinske Diego Schwartzman 6-3, 6-4.

Sejren i to sæt betød, at Nadal nåede op på 50 vundne sæt i træk på grus.

Dermed kom Nadal forbi John McEnroes rekord fra 1984, da amerikaneren dengang vandt 49 sæt i træk på indendørs underlag.

Dominic Thiem var naturligt glad for sejren.

- Jeg skulle virkelig hæve mit niveau i forhold til turneringen i Monte Carlo for at slå Rafa (Rafael Nadal, red.) her. Han har vundet 21 kampe på grus i træk og vundet 50 sæt på grus i træk.

- Derfor skulle jeg spille en ekstraordinær kamp, og det var, hvad jeg gjorde, og det var vigtigt, at jeg gik ind til kampen med en vinderattitude, siger Thiem.

/ritzau/