Nyttejobber i opråb: Havde ikke adgang til toilet og måtte ikke spille kort

Arbejdsliv
(Foto: Foto: Michael Bothager, Scanpix.)
Det nærmer sig social dumping, mener Morten Larsen om forholdene som nyttejobber i Slagelse Kommune.

Arbejdsforholdene for ledige i nyttejob er alt for ringe. 

Det mener kontanthjælpsmodtageren Morten Larsen fra Korsør, der har skrevet et åbent brev til beskæftigelses- og integrationsudvalget i Slagelse Kommune.

Her anfægter han de arbejdsforhold, der mødte ham, da han som nyttejobber blandt andet skulle rense et stendige for græs ved Halsskov Overdrev. Han sammenligner kommunens behandling af nyttejobbere med social dumping. 

Det skriver Sjællandske

"Nyttejobbere er omfattet af arbejdsmiljøloven, men vi har i de fleste tilfælde ikke haft adgang til toilet, når vi er blevet kørt på opgaver uden for Østre Skole", skriver Morten Larsen blandt andet i brevet. 

Her beskriver han, hvordan han og andre nyttejobbere måtte ringe efter en bil, når de var ude og samle skrald og havde brug for et toiletbesøg. 

Forbudt at spille kort i pause

"Men det er næppe inden for rimelig køreafstand (cirka 10 min.), hvis man står i Korsør og beskæftigelsesarbejderen skal køre fra Slagelse for at hente en hjem på toilettet?" spørger Morten Larsen politikerne i brevet. 

Han er også utilfreds med, at nyttejobbere i tilfælde af dårligt vejr måtte blive indenfor på Østre Skole i Slagelse, hvor de skulle vente på bedre vejrforhold, så de kunne komme ud og arbejde.

Ventetiden skulle fordrives i et lokale med kun seks computere til en gruppe på 20 mennesker. Og det var ikke tilladt nyttejobberne at tage et slag kortspil, beklager han i brevet. 

"Jeg ved ikke, om det er fordi, kortspillet har medført larm og uro, eller om det er fordi, vi skal sidde og skamme os, og det ikke må være sjovt at være i nyttejob," skriver han. 

Formand vil undersøge forhold 

Formand for beskræftigelses- og integrationsudvalget i Slagelse Kommune, Helle Jacobsen (V), har som følge af brevet fra Morten Larsen bedt forvaltningen undersøge kritikken af nyttejobberes arbejdsforhold. 

- Det her vil vi gerne følge, for selvfølgelig skal arbejdsmiljøet og forholdene være i orden for nyttejobberne, siger Helle Jacobsen (V) til Sjællandske.

Krimi

To fly stødt sammen

i luften