Nye rystelser rammer Iran to uger efter dødeligt jordskælv

Det østlige Iran er blevet ramt af et relativt overfladisk jordskælv med en beregnet størrelse på 6,0.
Iran blev for lidt over to uger siden ramt af et voldsomt jordskælv, der kostede mindst 450 mennesker livet.
Iran blev for lidt over to uger siden ramt af et voldsomt jordskælv, der kostede mindst 450 mennesker livet. Foto: Atta Kenare/AFP

Et jordskælv med en beregnet størrelse på 6,0 har fredag morgen lokal tid ramt det østlige Iran, oplyser Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS).

Jordskælvet havde en dybde på ti kilometer og var således relativt overfladisk. Rystelserne skete 58 kilometer nordøst for byen Kerman.

Jordskælvet rammer, godt to uger efter at et jordskælv med en beregnet størrelse på 7,3 dræbte mindst 450 mennesker i Iran.

Fredagens jordskælv blev fulgt op af et andet, mindre jordskælv, der ramte cirka ti minutter efter det første. Det havde en beregnet størrelse på 5,0.

Et jordskælv med en beregnet størrelse på 6,0 er kraftigt og i stand til at forårsage stor skade. Ifølge USGS er der dog lav risiko for, at fredagens jordskælv kommer til at koste liv.

Fredag morgen et par timer efter jordskælvet er der endnu ingen meldinger om, at der er nogen, der er blevet dræbt af rystelserne.

- Indtil videre er der ikke meldt om nogen dødsfald, men der har været ødelæggelser i flere landsbyer, siger Hossein-Ali Mehrabizadeh fra kriseenheden i Kerman ifølge nyhedsbureauet AFP.

Iran er ekstremt udsat for jordskælv, eftersom landet ligger på grænsen mellem to tektoniske plader.

I gennemsnit bliver Iran udsat for et jordskælv om dagen.

Fredagens jordskælv ramte omkring 200 kilometer nordvest fra den historiske by Bam, der i 2003 blev ramt hårdt af et voldsomt jordskælv, der kostede mindst 31.000 mennesker livet.

I 1990 ramte et jordskælv med en beregnet størrelse på 7,4 det nordlige Iran. Det dræbte 40.000 mennesker og sårede 300.000.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.