Folkeskoleelever famler i blinde, når de skal vælge uddannelse.
Flere uddannelseseksperter mener, at der mangler en tredje mulighed for de unge mennesker, der ikke føler sig klar til en ungdomsuddannelse.
Det har vækket gehør hos regeringspartierne, som i øjeblikket arbejder på et udspil til en ny uddannelsesvej, kaldet fleksuddannelsen.
- Lige nu sidder vi med fingrene dybt begravet ned i reformen af erhvervsuddannelserne. Hvordan vi styrker den og sikrer, at flere unge vil være faglærte, og hvordan vi sikrer, at de unge der starter, de også bliver færdige, siger socialdemokraternes undervisningsordfører Ane Halsboe-Jørgensen til Newspaq.
- Der er det selvfølgelig også en væsentligt diskussion, hvordan vi gør dem klar til at gå i gang. Og der har fleksuddannelsen en vigtig rolle, siger hun.
Uddannelsesforsker ved Aalborg Universitet, Palle Rasmussen, mener, at der siden afskaffelsen af Den Fri Ungdomsuddannelse i 2002, har manglet en tredje uddannelsesvej.
Han erkender dog, at det er en vanskelig opgave at lave et alternativ til gymnasiet og erhvervsskolerne, men byder fleksuddannelsen velkommen.
- Man kunne jo knytte nogle forhåbninger til, at fleksuddannelsen kunne tage vare på nogle af de samme behov som Den Fri Ungdomsuddannelse gjorde, siger han.
Det er sparsomt med konkrete oplysninger om fleksuddannelsen, men den forventes at blive to-årig og fokusere på de svageste elever.
Det færdige udspil vil regeringen præsentere i efteråret, og de første elever ventes at kunne begynde på uddannelsen fra efteråret 2014, skriver Undervisningsministeriet på sin hjemmeside.