HELTE HAR OGSÅ KRAV PÅ SIKKERHED Nu skal brandcheferne stå skoleret
Der er ikke meget at smile af hos beredskabschef Jakob Vested Andersen efter, at det er kommet frem, at Københavns Brandvæsen i knap 15 år beholdt et dødsensfarligt iltapparat på ryggen af cirka 100 af byens brandmænd. Efter afsløringer af sjusk med sikkerheden og usandheder, får chefen nu besøg af Arbejdstilsynet. POLFOTO arkiv
Beredskabschefen i Købenshavn Kommune kan godt begynde at forberede sig. Før måneden er omme, kommer Arbejdstilsynet på besøg for at kigge brandvæsnet efter i sømmene.

"Bekymrende."

Det er, hvad Arbejdstilsynet mener om det arbejdsmiljø og den sikkerhed, som de købehavnske brandmænd må leve med.

Efter at Avisen.dk i denne uge har afdækket, hvordan brandmænd rammes af livsfarlige varmekollaps på røgdykkerkurser, der burde være under kontrol, har myndighederne løftet pegefingeren.

Torsdag kom det så frem, at Københavns Brandvæsen i knap 15 år vidste, at det iltapparat, som elite-brandmændene bruger, er livsfarligt.

Trods advarsler fra Arbejdstilsynet, læger, sikkerhedseksperter og egne medarbejdere undlod ledelsen at skrotte det sundhedsskadelige apparat.

Den seneste udvikling i sagen har fået Arbejdstilsynet til at forlange, at Jakob Vedsted Andersen, der er beredskabschef i Københavns Kommune, står skoleret, når tilsynet kigger forbi, før måneden er omme.

"Jeg har snakket med ledelsen i Københavns Brandvæsen, og den er helt indstillet at samarbejde. Vi har bedt om at få lagt alle fakta frem, så vi kan få undersøgt, hvad der er op og ned i den her sag," oplyser Kjeld Mann Nielsen, der er tilsynschef.

Avisen.dk har fredagen igennem forsøgt at få en kommentar fra Jakob Vedsted Andersen, men han har ikke ønsket at lade sig interviewe.