Niels Frederiksen om OL-trup: Positiv dialog med klubber
Niels Frederiksen har 40 spillere i tankerne til OL i Rio. Foto: BROHUS ANDERS/Polfoto
Niels Frederiksen opererer med en bruttotrup på 40 spillere, da han ikke ved, hvem han kan råde over til OL.

Spillere fra årgang 1993 eller senere og derudover tre ældre spillere.

Sådan er udtagelsesvilkårene for U21-landstræner i fodbold, Niels Frederiksen, når han skal udtage OL-truppen, der skal repræsentere Danmark i Rio næste sommer.

Men helt så enkelt er det nødvendigvis ikke. Klubberne er ikke tvunget til at give spillerne fri, og OL-turneringen afvikles samtidig med Alka Superligaen. På det punkt er Frederiksen dog positiv.

- Jeg har været på rundtur i de fleste danske superligaklubber. Dialogen er positiv. Så nu arbejder vi i DBU på at lave nogle udtagelses-spilleregler, som klubberne kan acceptere, siger Niels Frederiksen til BT.

Han vil bruge de første måneder af 2016 på at rejse rundt til danskerklubber i Tyskland, England og Holland for at høre, om de ønsker at stille deres danske spillere til rådighed.

Særligt i Tyskland, der også er kvalificeret til OL, er der grund til optimisme.

- I modsætning til Superligaen vil Bundesligaen ligge stille på det tidspunkt. Derfor kan man jo håbe, at de tyske klubber vil give vores spillere fri, siger Frederiksen.

I Tyskland spiller blandt andre Pierre-Emile Højbjerg, Uffe Bech, Yussuf Poulsen, Andreas Christensen og Emil Berggreen, der alle er født i 1993 eller senere.

Niels Frederiksen skal 16. juli sætte navn på 18 spillere og fire reserver. Aktuelt har han en bruttotrup på 40 spillere i hovedet, men han vil ikke røbe navnene, siger han til BT.

/ritzau/