NHL-danskere efter lynindsats: Fantastisk oplevelse
Arbejdsomme Jannik Hansen viste sig som en stor forstærkning af det danske VM-hold. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Der var ingen trætte ben hos Jannik Hansen og Mikkel Bødker, da Danmark besejrede Finland ved VM.

Jannik Hansen og Mikkel Bødker havde dårligt nok nået at få pakket deres bagage ud efter hjemrejsen fra Californien, før de blev sendt i kamp for Danmark ved ishockey-VM.

Men efter 3-2-sejren over Finland kan duoen fra San Jose Sharks konstatere, at oplevelsen var alle strabadserne værd.

- Det var fantastisk. Vi var blevet advaret om publikum og om den fantastiske opbakning. Vi blev i hvert fald ikke skuffet, siger Jannik Hansen.

- Det var rigtig sjovt. Fedt at komme hjem, og måden vi spillede og vandt på, det var stort, lyder det fra Bødker.

De to erfarne NHL-spillere gav det danske hold klasse og substans, og ingen af dem mærkede noget til trætte ben efter en lang rejsedag.

- Nej nej. Der kørte en masse adrenalin i kroppen. Vi ville utrolig gerne ud at spille. Det er i Danmark, det er stort, og det får vi aldrig lov til igen, siger Jannik Hansen.

- Vi var 20 mand, der spillede noget af det bedste, vi har gjort, konstaterer han.

Mikkel Bødker er især glad for den måde, det danske hold tog sejren på. Det var ikke held og tilfældigheder, der gav de tre dyrebare point.

- Vi var ikke bange. Vi viste, at vi sagtens kan være med. Frederik Andersen stod, som han skal inde i målet, og vi stolede på vores defensiv.

- Vi er dygtige, kreative spillere, og det blev vist på banen. Det er klart, at vi kom under pres til sidst. Det blev lidt rodet, men vi holdt godt stand, siger Mikkel Bødker.

Danmark har nu samlet fem point efter de første fire kampe ved VM.

/ritzau/