NFL-ejer sælger holdet efter anklager om upassende adfærd
Panthers' ejer vil sælge holdet efter slutningen af sæsonen. Foto: Streeter Lecka/AFP
Carolina Panthers' ejer vil sælge holdet, siger han, mens sag om upassende seksuel og racistisk adfærd ruller.

NFL-holdet Carolina Panthers' ejer, Jerry Richardson, vil sælge holdet efter den indeværende sæson i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL.

Det oplyser han i en pressemeddelelse på Panthers' hjemmeside.

Udmeldingen kommer i kølvandet på en række beskyldninger mod den 81-årige ejer og grundlægger af Panthers.

Flere medarbejdere hos Panthers udtalte søndag i en artikel i det amerikanske sportsmagasin Sports Illustrated, at Jerry Richardson har rettet seksuelle kommentarer mod dem.

Derudover er han mindst en gang angiveligt kommet med racistiske bemærkninger mod en sort talentspejder i Panthers-staben.

I pressemeddelelsen fra Jerry Richardson står der dog intet om, at årsagen til salget skulle være anklagerne om upassende adfærd.

- Jeg mener, at det er tid til at overdrage holdet til en ny ejer. Derfor sætter jeg holdet til salg fra slutningen af sæsonen, siger han.

Jerry Richardson har ejet Carolina Panthers i hele holdets levetid, og han var manden bag oprettelsen af holdet tilbage i 1993.

- Der har ikke været nogen større mission eller noget større formål i mit liv end at bringe et NFL-hold til Charlotte, siger han.

Carolina Panthers var søndag i aktion i NFL, hvor holdet besejrede Green Bay Packers med 31-24 og dermed kom et skridt nærmere slutspillet.

Efter kampen blev blandt andre quarterback Cam Newton spurgt om sagen.

- Jeg håber ikke, at det her kommer til at ændre min opfattelse af Hr. Richardson. Men jeg ved i hvert fald, at han givet mig nogle ting, som jeg for evigt vil være taknemmelig for, siger Cam Newton.

Også Panthers' cheftræner, Ron Rivera, støtter holdets ejer.

- Det eneste, jeg kan udtale mig om, er, hvordan han har været over for mig. Der var en brand i mit hus, og han var der for mig og min kone. Han støttede os utrolig meget, lyder det fra Ron Rivera.

Carolina Panthers spillede sin første NFL-sæson i 1995 og har to gange været i Super Bowl. Klubben har dog aldrig vundet NFL-mesterskabet.

/ritzau/AP