Murray slår genstridig spanier ud af Australian Open
Andy Murray er klar til semifinalen i Australian Open for sjette gang i tenniskarrieren. Foto: Vincent Thian/AP
David Ferrer gjorde prisværdig modstand, men det var ikke nok til at slå Andy Murray i Australian Open.

Andy Murray er i semifinalen i grand slam-turneringen Australian Open for sjette gang i karrieren i de seneste syv år.

Det står klart efter skottens sejr på 6-3, 6-7 (5-7), 6-2, 6-3 over den ottendeseedede spanier David Ferrer, som kæmpede heroisk i hele tenniskampen, der varede næsten tre og en halv time.

Fire gange har andenseedede Murray været i finalen i Australian Open, men endnu er det ikke blevet til en titeltriumf i Melbourne.

Det kan det måske ende med for Murray denne gang, hvis han fortsætter det spil, han har vist i turneringen indtil videre. Helt let blev det dog ikke at nå blandt de fire bedste onsdag formiddag dansk tid.

Murray brød Ferrers serv en enkelt gang i første sæt, og det var nok til at tage sættet og få en god start på kampen.

- Der var meget vind i begyndelsen af kampen, men jeg fik alligevel godt styr på mine returneringer i første sæt, siger Murray i et interview på banen.

I et yderst seværdigt og underholdende andet sæt, som varede i hele 71 minutter, kom Ferrer langt bedre med og vandt efter tiebreak.

Det hjalp Murray, at taget blev rullet hen over Rod Laver Arena på grund af regn og torden i Melbourne.

- Taget gjorde det nemmere for mig at returnere. Man er nødt til at slå gode returbolde mod David, fordi han er så præcis.

- Jeg kan godt lide at spille indendørs, da jeg er vokset op i Skotland og er vant til at spille indendørs, fordi forholdene normalt er anderledes end her, forklarer Murray.

Utrættelige Ferrer arbejdede ekstremt hårdt for alle bolde, uanset hvor håbløs situationen så ud, og derfor blev Murray nødt til at være skarp hele tiden.

Men det var Murray også i de to sidste sæt, som blev vundet med sublimt spil fra baglinjen.

- Det var en brutal kamp med mange lange point i andet og tredje sæt, men jeg holdt ret godt fast, lyder det fra skotten.

Murray skal i semifinalen møde Canadas superserver Milos Raonic, som vandt i fire sæt over franske Gaël Monfils i onsdagens anden kvartfinale.

Det er første gang siden 1977, at Storbritannien har to repræsentanter i semifinalen i en grand slam-turnering, da Johanna Konta lidt tidligere på dagen nåede frem til semifinalen hos kvinderne.

/ritzau/