Her får du opskriften på lækre kransekager med nougat:
(24 stk.)
400 g rå marcipan
75 g flormelis
1 æggehvide, let pisket
80 g blød nougat
lidt æggehvide
evt. finthakkede pistacienødder
Glasur
2 spsk. æggehvide
Ca. 1 dl flormelis
På Femina.dk kan du se et galleri med 30 andre opskrifter på lækre og overdådige desserter
Riv marcipanen groft og ælt den med flormelissen. Tilsæt æggehviden og ælt det til en fast, men lidt blød masse. Del den i 4 stykker og tryk dem flade på et bord drysset med flormelis.
Skær nougaten i 4 stænger. Læg en stang på midten af hvert stykke kransekagemasse og fold marcipanen op omkring, så du får en trekantet stang. Læg dem på en plade med bagepapir.
Hvad skal du have på? Se galleriet med 15 glitrende nytårskjoler på Femina.dk
Du kan bage dem naturel eller pensle med lidt æggehvide og drysse med hakkede pistacienødder.
Skær hver stang i 6 stykker. Sæt en ekstra plade nedenunder i ovnen, så de ikke bliver mørke i bunden. Bag dem i en 220° varm ovn i ca. 10 minutter til de er lysebrune. Lad dem køle af på en rist.
Rør en fast glasur, og sprøjt eller træk striber på kransekagestykkerne med en ske. Opbevar dem i en plastpose eller dåse, gerne et køligt sted. Drys med lidt sigtet flormelis, før du serverer dem.
Har du et nytårsforsæt, du skal holde i det nye år? På Femina.dk får du nogle gode råd til, hvordan du gør det