Movistar-rytter vinder Giro-etape i ungdomstrøjen
Movistars Richard Carapaz kørte fra alt og alle på den sidste stigning på Giroens 8. etape. Foto: Philippe Lopez/arkiv/AFP
Richard Carapaz satte alle til vægs op ad stigningen til Montevergine di Mercogliano i Giro d'Italia.

Movistars Richard Carapaz var stærkeste mand på lørdagens 8. etape af Giro d'Italia, der havde mål i Montevergine di Mercogliano.

På den afsluttende stigning havde den 24-årige rytter fra Ecuador diamanter i benene på de regnvåde veje, da han kørte fra alle favoritterne og vandt.

Han kom i mål syv sekunder foran Davide Formolo fra Bora og Thibaut Pinot fra FDJ, der kom først i feltets spurt.

Sejren rykkede ikke ved det samlede klassement, hvor Mitchelton-Scott-rytteren Simon Yates stadig har den lyserøde førertrøje foran Tom Dumoulin og Esteban Chaves.

Mads Pedersen stak næsen frem lidt tidligere på etapen, da han som del af en forfølgergruppe satte efter de forreste udbrydere, der forinden var stukket af.

Den danske mester fra Trek-holdet blev dog sat igen og spillede ikke en rolle i løbets afgørende fase.

Mitchelton-Scott førte feltet ind på den afgørende stigning, mens udbruddet havde et forspring på et minut og 40 sekunder.

Ud fra etapeprofilen kunne man få det indtryk, at stigningen var en voldsom prøve for rytterne. Men sammenlignet med de øvrige bjergprøver, rytterne bliver sat på i det tre uger lange etapeløb, lod den ikke til at skabe de store udfordringer.

Dramatisk blev det imidlertid, da Sky-favoritten Chris Froome gled i et drivvådt sving med fem kilometer til mål.

Den britiske cykelstjerne kom dog hurtigt tilbage på cyklen og op til de øvrige favoritter.

Oppe foran stak LottoNL-rytteren Koen Bouwman af 3,5 kilometer før mål. Men der var kun 20 sekunder ned til feltet, hvor Sky begyndte at føre.

Richard Carapaz satte pludselig fart på og strøg i front. Ingen kunne følge den 24-årige Movistar-rytter, som trillede alene over stregen i stor triumf.

/ritzau/