Morten Jensens familie i bøn til danskerne: Beder offentligheden om at respektere ønske
Peter Palland og Morten Jensen. Foto: Anders Brohus/Ritzau Scanpix/arkiv
Den afdøde Morten Jensen, der døde i sidste uge, skal bisættes på fredag. I den forbindelse har familien et ønske til offentligheden.

Morten Jensen med downs syndrom, der blev folkeeje i det populære tv-program ’Er jeg helt gak, mor?’, døde i sidste uge i en alder af 41 år.

Nu sætter Morten Jensen familie første gang ord på hans bortgang via Reinhold Schäfer, der er institutionsleder på det bosted, hvor Morten Jensen boede. Det skriver Ekstra Bladet

De vil gerne takke for den opmærksomhed og kærlighed, danskerne har vist efter den 41-åriges død.

- Familien giver udtryk for: 'Den opmærksomhed vi har fået, varmer helt ind i hjertet', udtaler Reinhold Schäfer på vegne af familien til Ekstra Bladet.

Institutionslederen fortæller samtidig, at Morten Jensen skal bisættes, og at bisættelsen finder sted på fredag, hvor kun familie, bofæller og de nærmeste venner er inviteret. Ifølge Reinhold Schäfer er det familiens ønske, at offentligheden respekterer, at kun de nærmeste er inviteret.

Morten Jensen døde efter længere tids alvorlig sygdom, og han blev indlagt akut efter en pludselig forværring. Han sov stille ind i sidste uge.

De ikoniske TV 2-programmer med Morten Jensen og hans kammerat Peter Palland, gik første gang i luften i 1991, hvor journalisten Nick Horup var vært.