Et bankkrak har ikke kun økonomiske konsekvenser for aktionærer og lokalsamfund. Også tidligere bankansatte mærker følgerne.
I marts 2009 krakkede Løkken Sparekasse.
I tiden efter blev tidligere bankansatte isoleret i lokalsamfundet, og der blev råbt ukvemsord efter dem.
Det fortæller Kristian Andersen, der er formand for foreningen Garant-loekken, som tæller 1.330 tidligere garanter i Løkken Sparekasse.
"I starten kunne de tidligere ansatte i sparekassen næsten ikke gå i supermarkedet, uden at de fik råbt ukvemsord efter sig. Det er jo et lokalsamfund, hvor man er gået til de samme fodboldkampe og har kendt hinanden personligt. I Løkken er det nok noget med, at folk følte, at bankrådgiveren var en af deres bedste venner, og da det gik galt, følte man sig svigtet," siger han til Berlingske.
I de bankansattes forbund, Finansforbundet, kender man til lignende episoder efter krakket af bl.a. Roskilde Bank og EBH Bank.
"Vi har oplevet, at frustrationerne efter de krakkede banker ofte er gået ud over filialmedarbejdere. De har fået de verbale hug, selv om de ikke har taget beslutningerne, der har sendt banken ned," siger Solveig Ørteby, næstformand i Finansforbundet til Berlingske.