Mindst 12 dræbt på markedsplads i Nigeria
Luftfotos af bygninger på jord, som er blevet brændt af oprørsgruppen Boko Haram. Foto: Paul Carsten/Reuters
Bomben blev bragt til eksplosion, da nødhjælpsarbejdere var ved at dele mad ud i byen Biu.

Mindst 12 mennesker er blevet dræbt på en markedsplads i det nordøstlige Nigeria - i byen Biu i delstaten Borno, oplyser embedsmænd til Reuters.

- Otte mænd og fire kvinder er konstateret dræbt indtil videre, siger Aliyu Idrisa, som er lokal leder i byen.

Han siger, at bomben blev bragt til eksplosion, da nødhjælpsarbejdere var ved at dele mad ud til personer, som er blevet ofre for den otte år lange konflikt med den islamistiske oprørsbevægelse Boko Haram.

En regeringskilde siger, at 15 er registreret dræbt på et hospital, og at 47 personer er blevet såret, skriver Reuters.

Mindst 50 blev dræbt ved et selvmordsangreb i den nigerianske by Mubi i sidste måned.

Både Biu og området, som Mubi ligger i, har været plaget af den militante, sunnimuslimske bevægelse Boko Haram.

Den ekstremistiske islamistgruppe har base i delstaten Borno. Gruppen har stået bag en lang række af lignende angreb og har i stigende grad brugt teenagere - ofte piger - som selvmordsbombere.

Boko Haram fører ifølge nyhedsbureauet AFP krig for at etablere et islamistisk kalifat.

Mindst 20.000 mennesker er blevet dræbt i de voldelige opgør siden 2009. På samme tid har millioner af mennesker mistet deres hjem.

Boko Harams massebortførelse af over 200 piger fra den øde beliggende by Chibok i april 2014 chokerede verden og udløste en global kampagne under navnet Bring Back Our Girls støttet af blandt andre den tidligere amerikanske førstedame Michelle Obama.

Det lagde et stort pres på Nigerias regering for at imødegå den ekstremistiske gruppe, der hærger i store dele af det nordlige Nigeria og ind i nabolandene.

Mens Nigerias militær i de seneste måneder har tvunget Boko Haram på tilbageflugt fra gruppens baser i junglen, så er præsident Muhammadu Buharis tidligere forsikringer om, at gruppen er "knust", blevet modbevist flere gange.

/ritzau/Reuters