Millionær giver 10.000 til udsatte: "Jeg kaster op, når der tages fra de svageste"
Frank Rasmussen, millionær og stifter af teleselskabet Telmore. Foto: Christian Liliendahl/Scanpix
Dansk millionær er rystet over, at mange danskere søger julehjælp i år. Millionær i chok over fattige: Jeg kaster op, når der tages fra de svageste.

Frank Rasmussen, millionær og stifter af teleselskabet Telmore, er rystet over antallet af danskere, der søger julehjælp.

Det fortæller han til it-mediet itwatch.dk efter at have postet et opslag på Facebook.  

Han ville bare dele mad ud til fire udsatte borgere og skrev derfor på Facebook, at han tilbød fire enlige et beløb på 2.500 kroner hver til at forsøde juletiden. Han opfordrede folk til at tage kontakt til ham på Facebook, hvis de ønskede pengene.

Men Frank Rasmussen havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at så mange danskere ville reagere på hans opslag.

- Jeg har modtaget flere hundrede henvendelser. Jeg er virkelig berørt over at se, hvor mange der har så få penge, at de ikke er i stand til at købe lidt mad og en lille gave til deres børn til jul, siger Frank Rasmussen og fortæller, at han er decideret rystet.

På grund af den store efterspørgsel har han ændret gaven til at være 1.000 kroner til 10 forskellige enlige forsørgere.

Det er langt fra første gang, at millionæren træder til i den gode sags tjeneste. Tidligere har han fået skofirmaet Ecco til at donere 300 par Goretex-støvler til hjemløse i København. Ligesom han sammen med sine børn har samlet tøj ind og leveret mad til hjemløse.

At der banker et stort socialt hjerte i Frank Rasmussen, er ikke til at tage fejl af. Han synes, det er utroligt, at politikerne vælger at gøre dyre biler billigere samtidig med, at der ifølge ham er ”stor social elendighed” i Danmark.

- Jeg er, nok lidt overraskende, ret blå i mine politiske holdninger. Men jeg er ved at kaste op, hver gang talen går på at tage mere fra de svageste og samtidig belønne de rige. Det er uhørt på samme tid at sænke både topskat og bilafgifterne, siger han til itwatch.dk