Medarbejdere i klemme: Feriepenge udebliver

Fyringer og manglende feriepenge er konsekvensen efter Skive Kommune opsagde samarbejdet med Hjemmeplejen Limfjord.
FOA i Skive får henvendelser fra medlemmer, som ikke får deres feriepenge efter kommunen har opsagt aftale med privat plejefirma.
FOA i Skive får henvendelser fra medlemmer, som ikke får deres feriepenge efter kommunen har opsagt aftale med privat plejefirma. Modelfoto: Ida Marie Odgaard/Scanpix/arkiv

Flere tidligere sosu'er i det privatejede firma Hjemmeplejen Limfjord i Roslev har i nærheden af en halv million kroner til gode.

Det oplyser formanden for fagforbundet FOA Skive, Patrick Olesen, til Skive Folkeblad.

Det er indbetaling af feriepenge, som er udeblevet efter Skive Kommune opsagde samarbejdet med Hjemmeplejen Limfjord med udgangen af august.

Ifølge Skive Folkeblad har Hjemmeplejen Limfjord efter samarbejdets ophør fyret ansatte.

FOA i Skive har fået 14 henvendelser fra medlemmer, som dermed ikke har penge at holde ferie for, og Patrick Olesen forventer, at tallet vil stige.

Indehaver af Hjemmeplejen Limfjord, Karin Nielsen, siger til Skive Folkeblad, at hun ikke ønsker udtale sig om de manglende feriepenge.

Rod i regnskaberne

Kontrakten med Hjemmeplejen Limfjord, som håndterede praktisk og personlig hjælp, blev i februar opsagt af Udvalget for Social & Ældre. Opsigelsesperioden på seks måneder udløb 1. september

Begrundelsen for opsigelsen var ifølge Skive.dk, "at forvaltningen ikke længere har tillid til Hjemmeplejen Limfjords administrative og økonomiske forvaltning".

Karin Nielsen har tidligere oplyst til TV Midtvest, at virksomheden kører en voldsgiftssag mod Skive Kommune.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.